Campionate

Singurul club cu care Roman Abramovich refuza din start orice negociere: „Nu te duci acolo! Nu fac afaceri cu ei”

FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  sâmbătă, 08 aprilie 2023

Carlton Cole (39 de ani), fost atacant la Chelsea, a povestit o întâmplare incredibilă cu fostul patron al londonezilor, Roman Abramovich.

Crescut la juniorii lui Chelsea, și trecut pe la echipe precum Wolverhampton, Chartlon, West Ham, Aston Villa sau Celtic, Carton Cole a povestit cum omul de afaceri rus i-a refuzat transferul la Tottenham, una dintre rivalele londoneze ale albaștrilor.

Roman Abramovich refuza să negocieze cu Tottenham

„Am fost la un pas să mă transfer la Tottenham. Am făcut chiar și vizita medicală. Roman Abramovich a aflat și mi-a zis «Trebuie să te întorci! Nu te duci la Tottenham. Nu poți să mergi acolo. Nu fac afaceri cu Tottenham! Am o altă propunere pentru tine». 

M-am întors la stadion cu tata și cu unchiul meu. Acolo era Abramovich și l-am întrebat unde mă duc. Mi-a spus «Îți fac un contract nou, dar trebuie să te duci la ȚSKA Moscova». Era cealaltă echipă a lui.

Eu încercam să prind lotul naționalei. În acea perioadă, dacă jucai în străinătate era greu să te convoace. Așă că i-am spus «Prietene, nu mă duc la ȚSKA!»”, a povestit Cole pentru The Sun.

După ce în sezonul 2003-2004 a fost împrumutat la Charlton, Cole a plecat definitiv de la Chelsea, fiind cumpărat de Aston Villa.

În iunie 2003, înainte de a devenit patron la Chelsea, Roman Abramovich a negociat cumpărarea clubului Tottenham, dar tranzacția nu s-a făcut. Cu el patron, un singur jucător fost la Chelsea a ajuns la Spurs: portarul italian Carlo Cudicini, în 2009, din postura de jucător liber de contract

Rusul a vândut clubul în martie 2022, după ce guvernul britanic i-a impus mai multe sancțiuni, ca urmare a apropierii cu Vladimir Putin.

34de meciuri și 8 goluri are Carlton Cole la Chelsea

293de prezențe are în tricoul lui West Ham. A marcat de 67 de ori

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.