Liga 1

Cum l-a „ajutat” Carlo Ancelotti pe Dan Petrescu: „Gata, ăla e!”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 08 aprilie 2023

Înaintea derby-ului cu FCSB, Dan Petrescu (55 de ani), antrenorul campioanei CFR Cluj, a menționat discursul lui Carlo Ancelotti, antrenorul de la Real Madrid, atunci când a fost întrebat cum reușește să-și motiveze fotbaliștii.

  • Revista „Craiova Maxima, povestea unei iubiri alb-albastre" poate fi CUMPĂRATĂ ONLINE ---> Comandă AICI!

CFR Cluj a câștigat ultimele 5 titluri de campioană în Liga 1 și vânează în acest sezon al șaselea triumf consecutiv. Dan Petrescu a explicat la conferința de presă dinainte de CFR Cluj - FCSB cum încearcă să-i mențină pe jucători înfometați de succes.

„Bursucul” a făcut o trimitere la videoclipul cu Carlo Ancelotti din vestiarul Realului după victoria recentă cu Barcelona, 4-0, când antrenorul italian le-a spus jucătorilor că vor avea o zi liberă.

VIDEO. Dan Petrescu explică modul în care l-a „ajutat” Carlo Ancelotti

>

„Sunt multe feluri în care procedez, s-ar plictisi de aceeași metodă. Încerc mereu să găsesc ceva nou, un video, o ședință, să nu pun prea multă presiune...

Am spus-o și o repet: la experiența mea de antrenor am observat că pe jucători îi motivează cel mai mult zilele libere și banii. Nu știu dacă ați văzut discursul lui Ancelotti. Discursul ăla m-a ajutat foarte mult.

Dacă jucătorilor le spui că au mâine «day off» (n.r. - liber) și 3.000 de euro primă dacă bat, gata, ăla e. Degeaba facem noi restul. Asta este realitatea. Când Ancelotti i-a anunțat după meci că vor avea zi liberă, a sărit vestiarul, au început să sară.

Nu prea ai zile libere ca fotbalist, iar atunci când îți dă antrenorul una te bucuri foarte mult. Cu primele la fel, orice fotbalist joacă și pentru bani. Dar nu cred că, în momentul când intră pe teren, un fotbalist se gândește la prima de la final. Când intri pe teren te gândești doar să câștigi, ești concentrat doar la asta”, a afirmat Petrescu.

Ce le-a spus Carlo Ancelotti jucătorilor lui Real Madrid după 4-0 cu Barcelona:

Ați făcut o partidă foarte bună, am văzut acest lucru de pe bancă, iar asta nu reprezintă decât un motiv de mândrie pentru mine. Vreau să vă mai zic două lucruri: în primul rând, vreau să vă felicit și, în al doilea rând, v-am mințit: nu a fost o finală, ci o semifinală. Finala va urma. 

A, și mai e un lucru, al treilea: mâine aveți zi liberă!

Mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.