Altele

David Popovici, primul român calificat oficial la JO de la Paris! Covaliu a făcut lumină: „Nu e nicio dilemă”

+28 Foto
A încheiat cursa în 47,61 secunde, a făcut baremul pentru Jocurile Olimpice și este primul sportiv român sigur de prezența la Paris, în 2024.

Articol de Roxana Fleşeru, Raed Krishan (video)  —  sâmbătă, 08 aprilie 2023

David Popovici (18 ani) a cucerit titlul în proba de 100 de metri liber de la Campionatele Naționale de Natație, de la Otopeni. A încheiat cursa în 47,61 secunde, a făcut baremul pentru Jocurile Olimpice și este primul sportiv român sigur de prezența la Paris, în 2024. 

  • Delvine Relin Meringor, o atletă română de origine kenyană, a făcut baremul pentru JO în proba de maraton, dar încă nu are dreptul de a reprezenta România în competiție. Mihai Covaliu, președintele COSR, a transmis că se fac demersurile pentru a obține acest drept.

David Popovici are o săptămână ideală în bazinul de la Otopeni. A cucerit cinci titluri naționale și a devenit, oficial, primul român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. 

VIDEO. David Popovici, după calificarea la JO de la Paris: „Nu există competiție mai potrivită pentru calificare”

„E perfect, nu exista o competiție mai potrivită pentru calificare. Încerc să trag tare în fiecare cursă. Mă bucur că am reușit asta, astăzi, la 100 de metri liber. 

Mi-ar fi plăcut și mie să văd din tribună cum a fost. Sunt curios cum mi-a ieșit tehnica, tocmai pentru a o putea perfecționa. Mi-a dat energie publicul, tot timpul îmi dă. 

Spoiler! Nici cu o săptămână înaintea Jocurilor nu voi avea niște obiective concrete. O să îmi doresc doar să mă distrez, să mă simt bine, cum mi-am dorit și la prima Olimpiadă. 

Acum o să fac masaj, o să mănânc și o să mă culc. Mâine am cursă. S-a adunat oboseala, nu pot să mint, nu sunt robot, extraterestru. Sunt doar un băiat care înoată repede și se acumulează [oboseala].

Tocmai am reușit să îmi asigur biletul pentru Paris și sunt bucuros. În caz că sunt primul, cu atât mai bine”, a spus David Popovici după titlul național la 100 de metri liber. 

Mihai Covaliu: „Nu e nicio dilemă! David Popovici e primul român calificat la JO”

>

Mihai Covaliu, președintele COSR, a oferit explicații cu privire la situația atletei Delvine Relin Meringor și a confirmat că David Popovici este primul „tricolor” calificat la Paris.

„Nu este nicio dilemă. David este primul sportiv calificat la JO. Știu că mai avem o fată de la atletism care a făcut baremul, dar încă nu are dreptul de a concura. Trebuie să știm exact ce se întâmplă. 

Facem toate demersurile ca și Delvine Relin Meringor să fie calificată, să primească de la Federația Internațională dreptul de a concura. Mai sunt proceduri în curs de derulare.  

Am vorbit și cu președintele Federației Internaționale, dar David e o certitudine pentru moment. A făcut baremul. Îl felicit pe David, pe Camelia Potec. Suntem cu toții fericiți. David e pe cursul normal, firesc, pe care și l-a propus”, a explicat Covaliu.

Vă mulțumim mult pentru prezență. E o calificare pe care ne-am dorit-o, ne bucurăm că aproape 1.000 de spectatori au fost în tribune. Ne bucurăm că avem primul sportiv calificat la Jocurile Olimpice. E un vis devenit realitate. Sportivii noștri au avut șansa să se califice acasă, într-o competiție omologată
- Camelia Potec, președintele Federației de Natație

>

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.