Liga 1

Verdictul specialistului la faza penalty-ului contestat din Farul - CS Universitatea Craiova

Penalty în Farul - CSU Craiova / FOTO: Capturi TV @Orange Sport 1

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 08 aprilie 2023

Fostul arbitru Marius Avram a analizat faza penalty-ului obținut de Farul în minutul 34 al meciului cu CS Universitatea Craiova, la scorul de 1-1. 

  • Revista „Craiova Maxima, povestea unei iubiri alb-albastre" poate fi CUMPĂRATĂ ONLINE ---> Comandă AICI!

Prima repriză a disputei dintre Farul și Universitatea Craiova a avut un ritm deosebit, două goluri și o fază controversată.

Penalty contestat în Farul - CS Universitatea Craiova

În minutul 34, Basilio Ndong a ajuns cu întârziere la un duel cu Adrian Mazilu, în interiorul careului de 6 metri oltean. Atacantul Farului a trimis peste poartă, dar a fost călcat ulterior pe piciorul stâng.

„Centralul” Adrian Cojocaru nu a remarcat inițial contactul, dar a fost atenționat din camera VAR, de Andrei Chivulete. După o scurtă analiză la marginea terenului, Cojocaru a dictat lovitură de pedeapsă.

Denis Alibec a tras slab, în stânga portarului, și a fost ghicit de Laurențiu Popescu.

Verdictul lui Marius Avram: „E fault evident”

„E o fază în care arbitrii nu dădeau de obicei penalty, nu puteau să urmărească acel contact. Iată, de când s-a introdus sistemul VAR, se urmărește absolut tot. Ndong face un atac pe care l-aș cataloga neglijent. 

După ratarea lui Mazilu, Ndong vine și îl calcă. E un fault evident, cei din cabina VAR l-au văzut și au luat decizia corectă”, a explicat Marius Avram la „Digi Sport Special”. 

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.