Opinii

Coman, versiune premium

Editorial Cristian Geambașu

Articol de Cristian Geambașu  —  duminică, 09 aprilie 2023

Un CFR - FCSB echilibrat, dominat ca impresie nu doar vizuală de prestația de mare calitate a lui Florinel. Și un 1-1 pentru liniștea Farului.

Schimbările sunt, de regulă, momentul cel mai așteptat al unui meci al FCSB-ului, așa că pauza se scurge ca o promisiune mereu înnoită. Mai ales atunci când adversarul se numește CFR, joacă mai bine, mai curajos, mai organizat și conduce cu 1-0 pentru că profită de debandada apărării din fața lui Târnovanu. 

Bîrligea nu doar că a înscris golul, dar arată că și un jucător tânăr, român, poate fi influent într-un derby. Mesaj subînțeles pentru Petrila, care a început să iasă iar din rândul titularilor.

CFR Cluj și FCSB au remizat, scor 1-1, în derby-ul rundei cu numărul 3 din play-off-ul Superligii. Florinel Coman (24 de ani), marcatorul golului oaspeților, a avut un discurs dur la final.

Deliciul schimbărilor

Așteptarea legată de schimbări este răsplătită ca întotdeauna. În față, Cordea îi ia locul lui Miculescu, logic, în vreme ce Dawa îl lasă pe bancă pe Șut. Mutare surprinzătoare la prima vedere, dar și ea cu noimă în condițiile în care Cristea, gaură în postura de stoper, a trecut închizător, lăsându-l pe Joyskim să evolueze jumătate de meci în ziua în care a împlinit 27 de ani.

Partida are ritm bun după standardul românesc. Dacă înainte de CFR-FCSB ai văzut Liverpool-Arsenal 2-2, senzația de divizie inferioară se atenuează, observi limitele tehnice, te impresionează lipsa implicării, a curajului și a concentrării. Nu mai zic de lucrurile pe care le citești pe buzele fotbaliștilor. Nu că în Premier League au poposit toți lorzii din Regatul Unit.

Balistica perfectă

Până la golul de 1-1 al lui Florinel Coman, lovitură liberă bătută cu stil, balistică perfectă a șutului, CFR s-a mulțumit să băltească jocul. Tactica meschină patent Petrescu funcționase până în minutul 68 fiindcă presupușii regizori ai vicecampioanei – Olaru sau Cordea – se comportau ca niște simpli asistenți de platou.

De Ovidiu Popescu "Lampard" ce să mai zicem? Bine că Frank nu știe de snoava asta! Așa stând lucrurile, fără baloane utile, Compagno devine un băiat înalt și nu foarte estetic care bântuie careul advers.

Comparațiile ne ucid!

FCSB a terminat mai energică meciul, CFR a părut iar în deficit de tonus fizic, plus o cronică penurie de idei. Respectând proporțiile, Coman al nostru s-a apropiat de ce joacă celălalt Coman la Bayern. În altă lume. 

Șutul lui Florinel din minutul 83, după ce făcuse pachet 3-4 adversari, a fost un moment de fotbal pur, la fel ca replica lui Yeboah (86) parată de Târnovanu, o versiune românească a lui Ramsdale de la Arsenal. Comparațiile ne omoară dacă ne uităm la prea multe meciuri.

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.