Liga 1

3 concluzii după derby: de ce nu ia FCSB titlul, unde s-a „gripat” CFR Cluj + fotbalistul renăscut

+18 Foto
Încrâncenarea derby-ului CFR - FCSB / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Remus Dinu  —  luni, 10 aprilie 2023

CFR Cluj si FCSB au încheiat la egalitate, scor 1-1, derby-ul din care singura care profită e Farul. Mai jos, trei concluzii după egalul din Gruia.

  • Revista „Craiova Maxima, povestea unei iubiri alb-albastre" poate fi CUMPĂRATĂ ONLINE ---> Comandă AICI!
  • Clujenii au dominat prima repriză, bucureștenii pe cea secundă, la final au fost fericiți doar constănțenii. Farul are 4 puncte peste CFR și 5 peste FCSB. Dacă scapă neînvinsă și etapa viitoare, pe terenul roș-albaștrilor, devine favorită clară la titlu. Cronica derby-ului e AICI

Cu ce rămânem după un nou episod din „serialul CFR - FCSB”? Cu două mari teme de discuție, câte una în dreptul fiecărei rivale, dar și cu un fotbalist reinventat și cu mare poftă de fotbal!

1. Florinel Coman a redevenit „Mbappe”

Încântătoare prestația lui Florinel Coman în Gruia! „Șeptarul” ros-albaștrilor revine, în sfârșit, la intensitatea din urmă cu câțiva ani, iar cifrele și exprimarea din teren confirmă acest lucru: are trei goluri în ultimele cinci meciuri din Superligă, toate reușite în urma unor execuții spectaculoase de la distanță, semn că și încrederea e din nou la parametri maximi. 

>

Cu Tavi Popescu și Cordea „dispăruți” momentan de pe radar, Florinel pare să-și fi asumat statutul de lider la FCSB. Atât în teren, unde e cel mai activ și „efervescent” jucător din echipă, dar și la interviuri. 

Aseară, a lăsat diplomația deoparte și a tras un semnal de alarmă pentru întreaga echipă, o dovadă cum nu se poate mai bună că e o voce cu greutate în vestiar. Mai mult, a „smuls” laudele lui Charalambous, care a evidențiat și el progresul lui Coman din ultimele săptămâni și modul în care-și simte jucătorul la antrenamente. 

7a fost nota primită de Coman în ediția de azi a Gazetei, pentru prestația de la Club

Faza din finalul meciului, cu „Mbappe” urmărit de 5-6 adversari, spune totul despre nivelul actual la care e Coman. Și poate prevesti un an grozav pentru fotbalistul care mai are de trecut câteva „restanțe” și la națională!

Coman a ridiculizat întreaga defensivă a CFR-ului / Captură Orange Sport

2. Cod roșu la CFR: unde e „fortăreața”, Dane?

Au trecut vremurile în care un gol înscris de CFR la 0-0 închidea aproape sigur meciul respectiv. „Regula” din precedentele sezoane nu se mai numără printre „canoanele” acestui play-off, unde Clujul are trei egaluri consecutive în trei meciuri în care la un moment dat a condus

Defensiva lui Petrescu n-a securizat nici măcar una dintre cele trei victorii pe care „feroviarii” le aveau în buzunar, o statistică neobișnuită și alarmantă deopotrivă pentru campioană. 

Iar argumentul conform căruia situația ar fi doar o coincidență nu stă în picioare: CFR a pierdut puncte în mod similar și-n sezonul regulat: cu Sepsi (2-2), cu Botoșani (1-1), cu UTA (1-1), precum și cu rivala directă Farul (1-3 de la 1-0). 

„Cum să ne convină rezultatul? E a treia oară în play-off când conducem și nu câștigăm. Din păcate, avem trei meciuri bune și puține puncte. Nu așa câștigi campionatul”, a comentat cu amărăciune Petrescu, la finalul derby-ului.

3. FCSB ia doar „firimiturile”

Noul clasic din fotbalul românesc, CFR - FCSB, și-a mai consumat un episod din care roș-albaștrii nu se aleg cu aproape nimic, o constantă în meciurile directe cu adevărat importante din ultimii ani

Cu o victorie la Cluj, bucureștenii ar fi trecut peste CFR și s-ar fi apropiat la doar trei puncte de Farul înaintea duelului din a doua zi de Paște, obiectiv ratat de băieții lui Charalambous. Iar situația e la ordinea zilei la FCSB de mult timp: victorii în fața CFR-ului în împrejurări mai puțin „fierbinți”, realizări putine spre deloc în momentele cruciale, cum a fost cel de aseară. 

Ani la rândul, gruparea lui Becali s-a „împotmolit” când era mai mare nevoia de trei puncte în fața rivalei. A câștigat, în schimb, meciuri de care nu depindea soarta campionatelor, cum ar fi acel 1-0 din runda #24 a sezonului regulat

Din 2018, de când Clujul a devenit principala forță a campionatului, FCSB și CFR s-au întâlnit de fiecare dată în play-off: doar trei victorii ale roș-albaștrilor din 11 ocazii, de două ori în momente în care ardelenii erau deja campioni.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini ale derby-ului CFR Cluj - FCSB 1-1

Citește și alte știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.