Campionate

„BOMBĂ” în La Liga: până la Messi, Barcelona repatriază alt nume mare

Thiago Alcantara bucurându-se pe când evolua pentru Bayern foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 10 aprilie 2023

Barcelona îl readuce pe Thiago Alcantara pe Camp Nou. Mașina de pase a lui Liverpool mai are contract până-n 2024, însă „cormoranii” nu-i pun bețe-n roate.

Înglodată în datorii, Barcelona este obligată să caute soluții cât mai ieftine pe piața transferurilor. Iar pentru la vară, potrivit cotidianului Liverpool Echo, vrea să-și întărească linia mediană cu Thiago Alcantara. Mijlocașul spaniol în vârstă de 31 de ani mai are contract până-n 2024 cu Liverpool, însă „cormoranii" n-au de gând să-i pună bețe-n roate - susține ziarul amintit.

FC Barcelona îl readuce pe Thiago Alcantara pe Camp Nou, unde a luat tripla

Crescut la celebra Academie a Barcei, La Masia, Thiago a părăsit Catalunya în 2013, cu destinația Bayern, unde a fost dorit în mod special de Pep Guardiola. „Alcantara sau nimic!", le-a pus el în vedere conducătorilor campioanei Germaniei la vremea respectivă.

Apoi, în 2020, după ce a câștigat „tripla” campionat - Cupă - Liga Campionilor cu bavarezii, Thiago și-a dorit o nouă provocare și a dat curs ofertei venite de la Liverpool, pe care acum se pregătește s-o părăsească pentru a reveni acasă.

Campanie de „recuperări” pentru Barcelona 

Fiul fostului internațional brazilian Mazinho este parte dintr-o campanie mai amplă de „recuperări" pusă la cale de clubul blaugrana. Potrivit „AS", Barcelona plănuiește să-i mai readucă pe Sergio Gomez (22 ani / Manchester City) și Xavi Simons (19 / PSV Eindhoven).

Pe de altă parte, cotidianul "Sport" relatează că Ansu Fati (20 de ani), Ferron Torres (23 de ani) și brazilianul Raphinha (26 de ani) sunt pe lista de "vânzări" pentru a putea reduce masa salarială, dar și pentru a putea finanța o posibilă revenire a lui Messi.

18 milioanede euro este cota de piață la zi a lui Thiago Alcantara pe transfemarkt.de

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.