Dumitru Dragomir a continuat seria dezvăluirilor despre averea lui Gigi Becali, despre care spune că este un afacerist desăvârșit.
- În vârstă de 76 de ani, Dumitru Dragomir are mai multe afaceri imobiliare, unele chiar cu patronul FCSB.
„Nu am acceptul lui, dar o dau pe piață. Gigi Becali, acum 1-2 ani, a vândut o parcelă de 8-10 hectare și o altă parcelă de vreo 14-16 hectare.
Primului i-a spus: dacă nu ai toți banii, îmi dai acum 5 milioane, iar restul la 1 februarie 2023. Ăla a avut necazuri și nu a avut să-i dea banii la 1 februarie, iar Gigi Becali nu l-a mai păsuit. Când au făcut ei afacerea, în urmă cu doi ani, se înțeleseseră la 150 de euro metrul.
Acum, când nu i-a mai dat banii, Becali i-a oprit 5 hectare din teren. A doua zi, Becali mi-a vândut mie și lui Florin Tănase cu 300 de euro metrul din astea 5 hectare, iar restul îl dă între 400 și 600 de euro. Practic, n-a mișcat nimic și a făcut 6-7 milioane.
Al doilea, cu terenul mare, era multimilionar, un tânăr de mare succes. Nu-i dau numele. Ăsta trebuia să îi dea la 1 martie 32 de milioane de euro. Îi vânduse Becali terenul cu o sumă între 200 și 250 de euro metrul. Milionarul i-a dat 16 milioane și n-a mai avut să-i dea 16.
Nici pe ăsta nu l-a păsuit. A luat înapoi 6 hectare. Acolo, dacă vinde mâine, dă cu 400-500 metrul. Dar să spunem că îi merge prost și dă cu 400 de euro metrul. Fără să ridice un pai, face alți 15 milioane de euro. Becali se ține de cuvânt”, a explicat Dumitru Dragomir la Fanatik.
În urmă cu 3 săptămâni, Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a susținut că Gigi Becali, patronul FCSB, a primit oferte de peste 20 de milioane de euro pentru celebrul „Palat” din Aleea Alexandru.
„E un secret de familie, dar pot să-l dau. Gigi a primit 23,5 de milioane de euro pe Palat, ofertă. I-a dat o ambasadă, nu pot să spun ce ambasadă, pentru că s-ar putea să deranjeze. De fapt, trei ambasade au vrut să-i ia palatul. O ambasadă i-a dat 20 de milioane, alta i-a dat 23,5 de milioane și mai sunt doi oameni de afaceri care îi dau 25 de milioane de euro”, a declarat Dragomir la Fanatik.
„A dat 7 milioane de euro pe el, dar nu se gândește să-l vândă”, a mai spus fostul șef al LPF. „Palatul” lui Becali a fost folosit în ultimii ani ca un fel de sediu al FCSB-ului. Aici ține patronul roș-albaștrilor toate conferințele, tot aici sunt prezentați antrenorii și cele mai importante transferuri.
Deși afirmă că nu e interesat să vândă „Palatul”, Becali recunoaște că ar fi totuși dispus să-l cedeze în schimbul sumei de 25 de milioane de euro.
„Este adevărat că am primit o ofertă pentru Palat. Oferta a venit de la Ambasada Qatar. Eu le-am zis că nu este de vânzare, dar dacă oferă 25 de milioane de euro, îl dau! A venit și o agenție cu un om de afaceri, dar le-am zis că nu vând, că nu dă omul ăla atâția bani. Nu vreau să-i zic numele, pentru că nu am vorbit cu omul, de ce să mint? Dar pe mine nu mă interesează să-l vând. Eu nu-l vând, dar ei au venit și au zis că vor să-l cumpere. Le-am zis că nu-l dau, iar ei au tot insistat. Atunci le-am zis: «Bine. Dacă îl vreți, ăsta-i prețul: 25 de milioane». Mi-au zis că-mi dau 20. Le-am zis că nu-l dau pe 20”
- Gigi Becali, conform
Gigi Becali (64 de ani), patronul FCSB, a avut o ofertă colosală din partea One United Properties, cea mai mare companie românească de dezvoltări imobiliare, însă n-a fost de acord cu eșalonarea sumei pe 10 ani, iar afacerea nu s-a realizat.
În urmă cu ceva timp, Becali a fost abordat de firma One United Properties, cea mai importantă din România în domeniul dezvoltărilor imobiliare, care i-a propus o tranzacție-gigant pentru ceea ce înseamnă piața internă.
One dorea mai multe terenuri aflate în proprietatea lui Becali și a oferit o sumă astronomică: 1 miliard de euro. Patronul FCSB a fost de acord, însă afacerea s-a blocat la modalitatea de plată pe care societatea respectivă se angaja să o bifeze.
Urma să achite suma totală în 10 ani, lucru pe care Becali nu l-a acceptat și a propus în cel mult 5-6 ani.
După ce a discutat contraoferta lui Becali, conducerea celor de la One a ajuns la concluzia că intervalul de timp e prea mic și că nu se poate înhăma la un efort financiar atât de mare, din moment ce are și alte proiecte majore în desfășurare. Și, în cele din urmă, tranzacția nu s-a mai realizat.
{{text}}