Liga 1

Veste mare pentru Universitatea Craiova în plin play-off » S-a întors „Dragonul”!

Atacantul bosniac al CS Universității Craiova, Elvir Koljic (27 de ani), și-a regăsit la timp pofta de gol, pentru a-i ajuta pe olteni să prindă un loc de cupă europeană. Are 3 goluri și două assist-uri în ultimele 5 etape.

Articol de Aurelian Botezatu, Liviu Manolache  —  Tuesday, 11 April 2023

Atacantul bosniac al CS Universității Craiova, Elvir Koljic (27 de ani), și-a regăsit la timp pofta de gol, pentru a-i ajuta pe olteni să prindă un loc de cupă europeană. Are 3 goluri și două assist-uri în ultimele 5 etape.

În paharul cu amar al eșecului suferit de Universitatea la Ovidiu, 2-3 cu Farul, și-a făcut loc și o picătură dulce. Mică, dar foarte importantă în tentativa de a prinde măcar un loc de cupă europeană, dacă titlul e deja „un pod prea îndepărtat”.

Întoarcerea lui Elvir Koljic la Craiova

Elvir Koljic înscrie tot mai des! Ca în primul său sezon în Bănie, 2018/2019, înainte de a se accidenta grav la echipa națională a Bosniei, o ruptură de tendon femural ce a dat parcă startul unui șir lung de probleme medicale întinse pe parcursul următorilor ani.

N-a scăpat de accidentări

Și în acest sezon, bosniacul a bifat o accidentare serioasă. La același tendon femural. Operat apoi la Barcelona, Elvir a stat aproape 5 luni pe tușă (1 septembrie 2022 / 28 ianuarie 2023), însă apoi, treptat, a intrat pe un trend ascendent. Creștere care s-a materializat în ultimele 5 etape din Liga 1, când a marcat de 3 ori și a dat două pase decisive.

Puteau fi 4 goluri, cu acela marcat FCSB-ului, la 1-1 pe Arena Națională, în ultimul minut al duelului din sezonul regulat. Numai că arbitrul Adrian Cojocaru i l-a refuzat și l-a trecut „autogol”, în dreptul lui Iulian Cristea, care deviase ușor balonul în drumul acestuia spre poarta lui Târnovanu.

Koljic a fost decisiv apoi cu UTA (2-1), când a înscris golul victoriei, pentru ca apoi să salveze un punct, pe „Oblemenco”, în derby-ul cu campioana CFR (1-1). În etapa din week-end, el a deschis scorul contra Farului, cu o execuție tipică unui „vârf” de top, apoi i-a pasat lui Câmpanu, la 2-1, însă n-a fost de ajuns. Urmare a mai multor greșeli în defensivă, Craiova a pierdut cu 2-3 și a ieșit, practic, din lupta pentru titlu.

Titular la Ovidiu, el a acuzat probleme musculare și a fost înlocuit în minutul 64. Însă din informațiile GSP.RO, a fost mai degrabă o schimbare preventivă. Acum ar fi ok, iar duminică, în confruntarea cu Rapid, numele lui va fi trecut pe foaia de joc.

Stimulentul de acasă

Lui Koljic, 27 de ani, i-a prins foarte bine și apariția Anyei în viața sa. Iubita, Emilia, cu 5 ani mai mare decât el, a adus-o pe lume în ianuarie. „Noi eram în catonament atunci. Când am primit mesajul, mi-au tremurat şi mâinile, şi tot. Abia am aşteptat să ajung acasă, să o iau în braţe. Am fost foarte fericit”, declara Elvir Koljic pentru AntenaSport în martie.

2025e anul în care-i expiră lui Koljici contractul cu CSU Craiova. L-a prelungit în iulie 2020

1,1milioane de euro e cota de piață a internaționalului bosniac pe transfermarkt.de. A fost cumpărat cu 450.000 de euro, în vara lui 2018, de la FK Kupra

32de goluri in 91 de meciuri a inscris Koljici in L1, locul 17 in clasamentul marcatorilor straini all-time, la doar 4 reusite de top 10

VIDEO. Eugen Neagoe, după Farul - CSU Craiova 3-2: „E dezamăgitor să conduci de două ori pe terenul liderului și să pleci fără niciun punct”

>

Mai multe articole despre CSU Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.