Cornel Penescu, fostul patron al lui FC Argeș, s-a retras din viața publică după condamnarea primită în urmă cu aproape 15 ani, dar fiica acestuia are apariții zilnice la TV.
Asta deoarece Alexandra e crainic de știri la o televiziune locală, Argeș TV, post care până nu demult a fost parte din afacerea familiei Penescu. Ex-finanțatorul piteștenilor mai are un copil, Andrei, cel care s-a ocupat o perioadă de FC Argeș după ce tatăl său a fost condamnat.
În vârsta de 28 de ani, Alexandra a absolvit un liceu de top din Pitești, „I.C. Brătianu”, și lucrează în presă din 2018. Pe lângă televiziune, ea administrează și o firmă de taximetrie, alt business de familie.
Cornel Penescu, condamnat în Dosarul „Mită pentru arbitri”
Cornel Penescu a fost condamnat în mai multe dosare, unul dintre ele fiind și pentru dare de mită arbitrilor din Liga 1. Penescu, afacerist care a stat în spatele gratiilor mai mulți ani, a fost patron al echipei FC Argeș, iar în prezent nu mai are conexiuni cu fotbalul.
Cornel Penescu / Sursă foto: Arhivă GSPFoștii jucători îl laudă pe Cornel Penescu: „Cel mai bun patron pe care l-am avut!”
Iulian Tameș, fost mijlocaș la FC Argeș, mărturisea într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că Penescu a fost singurul patron care nu întârzia cu plata salariilor.
„La FC Argeș m-am simțit foarte bine, din toate punctele de vedere. Cred că, financiar, FC Argeș a fost singurul club unde n-am avut nicio întârziere cu banii. Din punctul meu de vedere, Cornel Penescu a fost cam cel mai bun patron pe care l-am avut.
Mă refer la remunerații, nu la ceea ce s-a întâmplat rău cu FC Argeș. Am avut un salariu destul de bun acolo, iar domnul Penescu a fost foarte OK cu mine. Penescu era un om foarte sufletist și foarte înțelegător. La televizor, a părut că îl copiază pe Gigi Becali, dar să știți că a fost un om foarte cuminte.
Uneori, mai venea prin vestiar. El nu era mulțumit nici dacă băteai cu 3 sau 4 la 0. Ne spunea: „Ce e asta, mă? Așa se joacă?”. Dar când îi plăcea cum a jucat echipa, venea și ne dădea bani în plus”, povestea Iulian Tameș, în interviul acordat Gazetei în 2020.
{{text}}