Liga 1

Îl disperă pe Mutu! » A îngropat Rapidul în 5 meciuri din acest sezon și e amenințat cu banca: „O să vorbesc cu el”

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului. În spatele lui, chiar Horațiu Moldovan, la meciul din Cupa României cu Farul (0-2) / FOTO: Imago Images

Articol de Alexandru Barbu  —  joi, 13 aprilie 2023

Portarul Horațiu Moldovan, 25 de ani, a ruinat Rapidul în 5 partide din acest campionat.

Rapid și-a atins obiectivul inițial, s-a calificat în play-off, unde giuleștenii n-au câștigat încă nicio partidă. Asta și pentru că Moldovan a greșit flagrant în două dintre cele trei meciuri disputate până acum, cu CFR Cluj (2-2) și luni, cu Sepsi (0-2). Portarul cu o selecție la prima reprezentativă a comis-o în momente-cheie, de fiecare dată la 0-0. 

Comisarul Moldovan - serial tip-dramă la Rapid

Moldovan și-a pătat evoluțiile foarte bune din campionatul precedent și pe parcursul sezonului regulat. Din cauza erorilor sale, Rapid a pierdut cu Petrolul (0-1) și cu Farul (1-2) și a obținut numai un punct la Arad, vs. UTA (1-1). 

În continuare, cele 5 meciuri din ediția 2022-2023 a Superligii în care greșelile lui Horațiu Moldovan au văduvit-o pe Rapid de punct sau puncte.

Petrolul - Rapid 1-0

  • sezonul regulat, etapa #5
  • minutul 23

Moldovan scapă în plasă un șut modest trimis de Grozav de la marginea careului. A fost singurul gol al partidei. VIDEO cu faza:

>

UTA - Rapid 1-1

  • sezonul regulat, etapa #21
  • minutul 40

Horațiu iese neinspirat dintre buturi și îi permite lui Otele să marcheze. Dacă goalkeeperul Rapidului n-ar fi părăsit poarta, nigerianul gazdelor ar fi avut mult mai puține șanse să înscrie.

Farul - Rapid 2-1

  • sezonul regulat, etapa #30
  • minutul 50

La 1-1, Horațiu încasează un gol greu explicabil. N-a putut să rețină o pasă la portar, practic, trimisă de Mazilu, care finalizase foarte slab din interiorul careului, la „scurt”, colțul goalkeeperului. Iată momentul:

>

CFR Cluj - Rapid 2-2

  • play-off, etapa #1
  • minutul 2

Moldovan a continuat să gafeze și în play-off. Chiar în prima rundă, cu CFR, s-a grăbit să intervină asupra lui Janga și a comis penalty-ul din care campioana avea să deblocheze tabela.

Sepsi - Rapid 2-0

  • play-off, etapa #3
  • minutul 26

În cel mai recent meci al trupei lui Mutu, covăsnenii au deschis scorul ca urmare a unei erori mari făcute de Moldovan. Săpunaru a trimis „acasă”, portarul Rapidului a întârziat prea mult și a bâlbâit o minge interceptată de Ion Gheorghe, iar într-un triunghi de pase cu Rodriguez și Tudorie, atacantul trecut pe la FCSB a scuturat plasa.

Daniel Niculae, președinte Rapid: „O să vorbesc cu Moldovan”

Într-o intervenție la Fanatik după eșecul cu Sepsi, Daniel Niculae a precizat că urmează să aibă o discuție cu Moldovan, fiind îngrijorat de greșelile portarului din acest sezon. Președintele Rapidului a ținut să precizeze și că niciun jucător nu are asigurat postul de titular în Giulești:

„O să vorbesc şi eu cu Horaţiu Moldovan. Pot fi mai multe cauze, nu neapărat presiunea. S-au înmulţit greşelile lui în ultimele meciuri, dar au fost și multe partide în care a fost îngerul păzitor al porţii Rapidului. Nimeni nu e bătut în cuie ca titular şi oricine poate intra”.

Excluzându-i pe puștii Codruț Sandu (17 ani) și Bogdan Ungureanu (16), Mutu ar avea o singură opțiune să-l înlocuiască pe Moldovan: Virgil Drăghia (32), care în acest sezon a apărat numai în Cupa României, de 4 ori.

31 de goluria încasat Moldovan în actuala stagiune în cele 33 de apariții bifate; de două ori a fost învins din penalty

Daniel Pancu, la GSP Live: „În situațiile riscante, Moldovan s-o dea în tribune”

Daniel Pancu, selecționerul României U20 și nume important din istoria recentă a Rapidului, îi recomandă lui Moldovan să joace simplu.

„Moldovan e într-o perioadă foarte proastă plecând de la niște greșeli pe care le face cu piciorul, pe faza de inițiere. Nu trebuie să-ți asumi riscuri. E deja un portar matur, sezonul trecut mi-a adus aminte de Lobonț, cel din '99, când am luat campionatul. 

Are nevoie de încredere și trebuie eliminate aceste greșeli. Când a simțit că există un risc și de 1% să piardă mingea, trebuie să o trimită în tribune. Cred că e băiat inteligent, are o vârstă bună și poate să înțeleagă asta”, a declarat Pancu, miercuri, la GSP Live.

10 etapeeste numărul de partide în care Horațiu a izbutit să păstreze poarta intactă în acest sezon

Mai multe articole despre Rapid:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.