Diverse

Proiect de lege anti-„păcănele” depus în Parlament: „Ştiu că o astfel de iniţiativă va naşte mari controverse”

A fost depus în Parlament un proiect de lege anti-păcănele / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de David Marinescu  —  joi, 13 aprilie 2023

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a anunțat, miercuri seara, că a depus în Parlament un proiect de lege prin care-și propune să modifice OUG 77/2009, privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc prin închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflaţi în interiorul localităţilor. 

„Ştiu că o astfel de iniţiativă va naşte mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependenţa faţă de jocurile de noroc”, își începe argumentația politicianul Partidului Social Democrat.

Proiect de lege anti-„păcănele”: „Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel”

„Stop jocurilor de noroc! Am depus astăzi în Parlament o iniţiativă pentru modificarea OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, iar aceasta prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflaţi în interiorul localităţilor

Ştiu că o astfel de iniţiativă va naşte mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependenţa faţă de jocurile de noroc. 

Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel, mai ales că spaţiile în care se poate juca se află la tot pasul. Experienţa altor state europene ne arată că localizarea sălilor de joc în afara localităţilor scade numărul jucătorilor, iar prin modificările aduse acestei legi luăm şi o măsură de prevenire a dependenţei faţă de jocurile de noroc”, a scris Alfred Simonis, pe contul său de Facebook. 

„Fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare, mai ales în rândul tinerilor, aceştia dezvoltând o adicţie extrem de periculoasă”, mai spune deputatul PSD. 

Legea împotriva dependenței, depusă în Parlament

Deputații USR, Diana Stoica și Filip Havârneanu, sunt cei care au mai depus în prealabil un proiect de lege prin care încearcă să eliminte sălile de jocuri de noroc din apropierea școlilor, locurilor de joacă pentru copii, centrelor culturale, spitalelor și bisericilor.

Noi venim cu un pachet mai mare care presupune mai multe inițiative legislative, printre care și interzicerea reclamelor. În momentul acesta am depus inițiativa care presupune interzicerea unor astfel de activități în jurul școlilor sau a locurilor de joacă, urmează cel cu reclamele, doar pe niște chestiuni minore mai sunt discuții în grup 
- Filip Havârneanu

Cum devine un client dependent de cazinou

Invitat la GSP Live, Sorin Constantinescu, fostul președinte al Asociației Cazinourilor din România, dezvăluia strategiile prin care un client este atras de cazinou.

„Vin doi corporatiști care joacă 200 de lei. Îi văd că sunt începători, că sunt prima dată, mă uit să văd cu ce mașină au venit că am camere și în parcare. Dacă vin cu un Mercedes înseamnă că au potențial mai bun decât ăia 200 de lei jucați. De ce să nu-l speculăm?

Și atunci le trimit la masă o sticlă de Moet, care e 500 de lei la restaurant. Ăla zice: „Frate, noi jucăm 200 de lei și ăștia ne dau șampanie de 500. E mișto la cazinou, merită să mai venim”, a povestit Sorin Constantinescu.

VIDEO Sorin Căliniuc, povești din perioada în care era bodyguard la cazino: „Trei zile a stat o bătrânică în cazino să joace la păcănele

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.