Tunisianul Nizar Aissaoui (35 de ani), fost jucător în carieră la echipele Union Sportif Monastir, El Gaouefel Gafsa, Jeridet Tozeur și l'Espoir Sportif Haffouz, nu a mai putut fi salvat de medici, suferind arsuri de gradul al treilea pe mare parte din suprafața corpului.
Nizar Aissaoui și-a dat foc după un conflict verbal pe care l-a avut cu un comerciant de fructe și legume, care i-a făcut plângere pentru terorism.
El s-a dus în fața secției de poliție din Haffouz, situată în provincia Kairouane a capitalei Tunis, și s-a incendiat.
Înaintea acestei acțiuni extreme, acesta a postat un clip video pe contul de Facebook în care ține un discurs legat de motivul ce l-a determinat să protesteze.
Atenție, imagini șocante! Nizar Aissaoui a recurs la un gest extrem! Și-a dat foc în semn de protest
Nizar Aissaoui: „Terorism pentru o plângere despre banane”
„Din cauza unei certe cu o persoană, care vinde banane cu 10 dinari, la dublul prețului oficial. am fost dus la secția de poliție și interogat pentru terorism.
Terorism pentru o plângere despre banane și un conflict verbal”, a fost mesajul postat de jucător pe rețelele sociale înainte de a recurge la gestul disperat.
Câteva zile mai târziu după plângerea lui, respectivul comerciant a depus și el o reclamație la poliție, acuzându-l pe Aissaoui de terorism.
După ce și-a exprimat nemulțumirea cu privire la acuzațiile aduse, bărbatul a luat decizia de a-și da foc, spre disperarea familiei, care aflase intenția acestuia de pe rețelele sociale.
Camera i-a scăpat din mână, iar pe imagine înregistrate s-au mai putut vedea doar flăcările și fumul care ies din hainele sale, în timp ce pe fundal se aud urletele oamenilor din jur.
Val de proteste în fața secției de poliție
Trupul său neînsuflețit a fost transferat vineri de la Unitatea de Mari Arși a capitalei în orașul natal, Haffouz, unde l-au primit numeroși vecini pentru a-și lua rămas bun.
Forțele de securitate au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa zeci de locuitori care au manifestat în fața secției de poliție pentru a protesta împotriva morții lui Issaoui.
În 2018, moartea unui alt tânăr în aceleași împrejurări a declanșat un val de proteste la Kasserine contra degradării condițiilor de viață într-una dintre cele mai sărace regiuni ale țării.
{{text}}