Campionate

Manchester City îi suflă în ceafă lui Arsenal » Victorie fără emoții cu Leicester + Haaland a egalat recordul incredibil al lui Salah și mai are 8 meciuri!

+7 Foto
Manchester City - Leicester/ foto: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 15 aprilie 2023

Manchester City a trecut fără emoții de Leicester, 3-1, într-un meci contând pentru etapa #31 din Premier League. Erling Haaland a marcat de două ori și a egalat recordul de goluri într-un singur sezon, deținut de Mohamed Salah.

City a deschis scorul repede, încă din minutul 5. Stones a marcat superb, din voleu, cu piciorul stâng, din marginea careului. 

Manchester City îi suflă în ceafă lui Arsenal

A urmat apoi recitalul lui Haaland. Erling a dus scorul la 2-0 din penalty. A tras tare, pe jos, în plasa laterală. 

Norvegianul a reușit „dubla” în minutul 25, cu o „scăriță” de efect. Pasa decisivă a venit de la De Bruyne, cel care a creat toată faza.

Haaland și Stones, marcatorii lui City, au fost scoși la pauză de Guardiola. În lipsa lui Erling, meciul a amorțit în repriza a doua.

Pe fondul apatiei „cetățenilor”, Leicester a marcat prin Iheanacho. Fostul jucător de la Manchester City înscris dintr-un metru, în poarta goală, după o respingere greșită a lui Ederson.

Haaland a egalat un record incredibil

Cu golul secund, Haaland a ajuns la 32 de reușite în acest sezon și a egalat recordul lui Salah, stabilit în 2018. Cei doi au marcat cele mai multe goluri într-un singur sezon de Premier League cu 20 de echipe. Norvegianul mai are însă 8 meciuri să-l depășească!

Alan Shearer și Andy Cole au 34 de goluri într-un singur sezon de Premier League, dar atunci campionatul Angliei avea 22 de echipe, deci implicit și 4 meciuri în plus. Cel mai probabil, Haaland va depăși însă și această bornă.

+7 Foto
Manchester City - Leicester/ foto Imago Images

Manchester City - Leicester 3-1

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Stones 5, Haaland 13, 25 / Iheanacho 75
  • După „dubla” din primele 25 de minute, Haaland a ajuns la 32 de goluri în acest sezon de Premier League. A egalat a doua performanță din istoria campionatului, reușită de Salah. Golgeterul all-time al unui singur sezon în Premier League este Alan Shearer, cu 34 de reușite. Haland mai are 7 etape pentru a-l egala
  • La pauză, Pep Guardiola i-a scos pe Stones și Haaland, marcatorii din prima repriză. Au intrat Akanji și Julian Alvarez

Manchester City - Leicester, echipe de start: 

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Laporte - Stones, Rodri - Mahrez, De Bruyne, B. Silva, Grealish - Haaland
Antrenor: Pep Guardiola

Leicester:  Iversen - Souttar, Soyuncu, Faes - Castagne, Ndidi, Tielemans, Kristiansen - Maddison, Vardy, Dewsbury-Hall
Antrenor:  Dean Smith

Stadion: Etihad
Arbitru: Darren England

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.