Liga 1

Chipciu și Nistor au răpus Petrolul! U Cluj, victorie istorică pe „Ilie Oană” » Clasamentul ACUM

Petrolul - U Cluj/ foto: Facebook @Petrolul

Articol de Adrian Duţă  —  Sunday, 16 April 2023

Petrolul a pierdut acasă cu U Cluj, scor 0-2, în etapa #4 din play-out-ul Superligii.

Pe o ploaie torențială la Ploiești, care a afectat calitatea jocului, U Cluj a început perfect, și după 16 minute avea 2-0 pe tabelă. 

Chipciu a lovit primul ('10), din fața porții goale, după șutul lui Nistor respins de Vâlceanu. Mijlocașul lui U Cluj a marcat și el, 6 minute mai târziu. 

Mai întâi, el a pasat greșit pe o fază de contraatac a oaspeților. A urmărit faza, a primit din nou balonul recuperat de un coechipier, a driblat un adversar și a tras cu stângul de la 16 metri. 

Robert Vâlceanu, portarul Petrolului, era poziționat pe direcția mingii, dar Papp a intervenit decisiv și a deviat-o în poartă.

U Cluj, prima victorie din istorie pe terenul Petrolului

Petrolul a dat primul semn de viață în minutul 29, prin Gicu Grozav. „Șeptarul” Petrolului a trimis un trasor în transversală, din 15 metri. U Cluj a răspuns prin Tescan, care a fost blocat din postură de 1 la 1 la Vâlceanu. 

Tot Grozav a fost cel mai periculos jucător de la Petrolul și după pauză. La 5 minute de la reluarea jocului, a trimis un șut puternic din unghi, respins de Gorcea. 

Chipciu a fost aproape de „dublă”, după un dribling pe exterior și șut la colțul lung, pe jos. A fost blocat de Vâlceanu, cu piciorul. 

Pentru U Cluj a fost prima victorie pe terenul Petrolului în întreaga istorie a clubului. Ardelenii aveau doar 9 remize în 37 de deplasări la Ploiești.

Clasamentul din play-out-ul Superligii

FINAL. Petrolul - U Cluj 0-2

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Chipciu 10, Nistor 16
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • 3390 de fani au asistat la meci, număr oficial
  • Ploaia torențială de la Ploiești a afectat serios gazonul de pe „Ilie Oană”. Jucătorii celor două echipe au fost vizibil incomodați de bălțile de pe teren, mingea oprindu-se adesea din cauza apei.
  • Chipciu a înscris fără emoții pentru 1-0, din fața porții goale. Anterior, Nistor fusese blocat de portarul Vâlceanu, înainte ca mingea să ajungă la marcatorul ardelenilor. Nistor nu a mai iertat 6 minute mai târziu, când a marcat cu stângul de la 15 metri. Portarul ploieștenilor era pe direcția mingii, dar Papp a deviat-o în plasă.

Petrolul - U Cluj, echipe de start:

PETROLUL: Vâlceanu - Papp, Meijers, Mathaus - Doua, Seto, Tavares, Grozav, Țicu - Irobiso, Bratu
REZERVE: Leitner, Borta, Pashov, Grigore, Dumitriu, Purtic, Jefferson, Tucaliuc, Rădulescu 
ANTRENOR: Florin Pîrvu

U CLUJ: Gorcea - Oancea, Martic, Ilie, Chipciu - Filip, Bic, Goranov - Nistor - Thiam, Tescan
REZERVE: Iliev, Simion, Hofman, Trif, Stoica, Horșia, Bălan, Gomes, Remacle
ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

STADION: „Ilie Oană” (Ploiești)
ARBITRU: Barbu Marian (Făgăraş - Braşov), A1: Tunyogi Ferencz (Zalău - Sălaj), A2: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe - Covasna), Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei - Satu Mare), Arbitru AVAR: Peşu Ionela Alina (Craiova - Dolj)

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.