Campionate

West Ham aruncă în aer lupta la titlu în Premier League! Revenire fantastică împotriva lui Arsenal » Clasamentul ACUM

+9 Foto
West Ham - Arsenal/ foto: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  duminică, 16 aprilie 2023

West Ham și Arsenal au remizat, scor 2-2, în etapa #31 din Premier League. Au rămas doar 4 puncte între „tunari” și Manchester City, echipa de pe locul doi. „Cetățenii” au și un meci în minus.

Arsenal a început ca din tun meciul cu West Ham, avea 2-0 după 10 minute de joc. Gabriel Jesus a deschis scorul, la capătul unei faze colective superbe. 

Brazilianul a avut o misiune facilă, a împins mingea în poarta goală. Apoi, a venit rândul căpitanului Odegaard să iasă în față. 

Norvegianul a finalizat perfect din voleu centrarea primită de la Martinelli și se părea că Arsenal va avea un meci facil. 

Nu a fost așa, pentru că „ciocănarii” s-au trezit din pumni și au marcat în minutul 32. Benrahma a transformat fără emoții un penalty comis de Thomas Partey. 

Deși a avut doar 26% posesie în prima repriză, West Ham a avut mi multe șuturi spre poarta adversă, 9, față de 4 ale „tunarilor”.

Arsenal, întoarsă din nou de la 2-0

Primele 10 minute din a doua repriză au fost la fel de furtunoase ca primele 10 ale meciului. Mai întâi, Saka a ratat un penalty, a trimis pe lângă poarta lui Fabianski ('52). În minutul 55, Bowen a indus delirul pe London Stadium. 

Internaționalul englez a primit o pasă lungă de la Kehrer, nu a stat pe gânduri și a tras direct cu stângul, la colțul scurt. Mingea a „mușcat” bara și a intrat în poarta lui Ramsdale. Pentru al doilea meci consecutiv în Premier League, Arsenal a fost egalată de la 2-0 pe tabelă, în deplasare. 

Se întâmpla la fel și runda trecută, cu Liverpool. Mai mult, Arsenal chiar putea pierde pe final. În minutul 82, Antonio a trimis în bară.

+9 Foto
West Ham - Arsenal/ foto: Imago Images

Clasamentul în Premier League

Arsenal este lider în Premier League, cu 4 puncte peste Manchester City și cu un meci în plus. Pentru „tunari” urmează un meci cu Southampton, acasă, pe 21 aprilie, apoi derby-ul care ar putea cântări decisiv în lupta la titlu. Manchester City - Arsenal se joacă pe 26 aprilie.

FINAL. West Ham - Arsenal 2-2

  • Click aici pentru statistici! 
  • Au marcat:  Benrahma (pen.) 32, Bowen 54 / G. Jesus 7, Odegaard 10
  • Arsenal a sufocat-o pe West Ham în prima jumătate de oră, 75% posesie, 2-0 la goluri și șuturi pe poartă. Jesus a deschis scorul după o fază colectivă, la finalul căreia a punctat în poarta goală. Odegaard a dus scorul la 2-0, din voleu, după centrarea lui Martinelli
  • West Ham a marcat surprinzător, după un penalty comis de Partey. Benrahma a marcat fără emoții de la 11 metri.
  • Și Arsenal a primit penalty, în startul reprizei secunde. Saka a trimis pe lângă portă de la punctul cu var, în minutul 51. Doar 3 lungimi mai târziu, Bowen a egalat cu un șut superb din voleu, la colțul scurt.

West Ham - Arsenal, echipele de start: 

West Ham: Fabianski - Coufal, Zouma, Kehrer, Cresswell - Soucek, Rice - Bowen, Paqueta, Benrahma - Antonio 
Rezerve: Anang, Areola, Cornet, Downes, Emerson, Fornals, Ings, Johnsons, Lanzini 
Indisponibil: Scamacca (accidentat) 
Antrenor: David Moyes

Arsenal: Ramsdale - White, Holding, Gabriel, Tierney - Odegaard, Partey, Xhaka - Saka, Jesus, Martinelli 
Rezerve: Turner, Jorginho, Kiwior, Nelson, Nketiah, Smith Rowe, Trossard, Vieira, Walters 
Indisponibili: Elneny, Saliba, Tomiyasu, Zinchenko (toți accidentați) 
Antrenor: Mikel Arteta

Behrama are 5 goluri și 3 pase de gol la West Ham în acest sezon, cele mai multe din echipă la ambele categorii.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.