Gimnastica

Sabrina Maneca-Voinea a cucerit singura medalie a României la Campionatele Europene din Antalya

Sabrina Maneca-Voinea cu medalia de bronz

Articol de Roxana Fleşeru  —  Sunday, 16 April 2023

Sabrina Maneca-Voinea, 15 ani, s-a clasat pe poziția a treia la sol cu o notă de 13,566, după britanicele Jessica Gadirova (14,000) și Alice Kinsella (13,666)

Prima competiție majoră la senioare a Sabrinei Maneca-Voinea a venit la pachet cu multe provocări, dar și cu o medalie. Gimnasta antrenată de mama sa, Camelia Voinea, și de Cristian Moldovan a urcat pe podium în ultima finală pe aparate a competiției, cea de la sol.

Cea mai mare dificultate

Românca în vârstă de 15 ani a fost cea care a închis evoluțiile la sol. Cu un exercițiu valoros, ea având cea mai mare notă de dificultate dintre cele opt finaliste, 5, 900, Sabrina a lăsat unele zecimi la execuție, unde a primit 7,666. 

Totalul de 13, 666 puncte i-a dus prima medalie importantă la senioare și multă încredere pentru Campionatele Mondiale din toamnă. Pe primele două locuri s-au clasat Jessica Gadirova (14,000) și Alice Kinsella (13,666)

Top Three Floor Podium

A podium packed with truly world-class talent WATCH LIVE www.eurovisionsports.tv/europeangymnastics #Antalya2023 | #Artistic | #Gymnastics

Publicată de European Gymnastics pe Duminică, 16 aprilie 2023

În finala de la sol a mai fost prezentă și Ana Maria Bărbosu, care se antrenează la Deva, ea ocupând poziția a șaptea cu un punctaj de 12,800 (5,500 și 7,300).

România nu mai avusese o prezență pe podiumul european la sol din 2020, de la Mersin, când Larisa Iordache a câștigat medalia de aur.

Lângă podium

În ultima zi a finalelor pe aparate a Campionatelor Europene din Antalya, Amalia Ghigoarță a fost pe șase la bârnă, La masculin, Gabriel Burtănete s-au clasat pe poziția a patra la sărituri, respectiv paralele.

Sâmbătă, Sabrina Maneca-Voinea a evoluat în finala de la sărituri, unde s-a clasat pe poziția a patra.

Rezultatele românilor în finalele pe aparate

  • FEMININ
  • SĂRITURI - Sabrina Maneca-Voinea - locul 4 
  • BÂRNĂ - Amalia Ghigoarță-  locul 6 
  • SOL -  Ana Maria Bărbosu-  locul 7, Sabrina Maneca-Voinea - locul 3 
  • MASCULIN
  • SĂRITURI - Gabriel Burtănete-  locul 4 
  • PARALELE -  Andrei Muntean - locul 4

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.