Finanțatorul Universității Craiova, Mihai Rotaru, susține că-și dorea mult mai mult decât cele două Cupe și o Supercupă a României câștigate în cei 10 ani de când investește în Bănie. A declarat că nu va mai băga bani la altă echipă din România, dar consideră că CSA Steaua „ar fi bine să fie în Superliga. Dar cu o altă formă de organizare”.
Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, a infirmat categoric zvonurile potrivit cărora ar fi tentat să investească la CSA Steaua. Dar, în același timp, recunoaște că nu e mulțumit nici cu performanțele realizate în Bănie, unde, din 2013, de când a venit, s-au câștigat două Cupe ale României și o Supercupă.
Mihai Rotaru: „Nu voi investi la o altă echipă de fotbal din România”
„A fost doar zvon că voi prelua CSA Steaua, nu a fost niciodată măcar un sâmbure de adevăr. Nu voi investi la o altă echipă de fotbal din România. Singura este Universitatea Craiova și asta am făcut-o de acum 10 ani. Cred că mi-am îndeplinit obligațiile față de echipa cu care țin.
Sunt dezamăgit pentru că, dacă m-ați fi întrebat acum 10 ani dacă aș fi mulțumit cu două Cupe și o Supercupă, e clar că nu. Mi-aș fi dorit mult mai mult. Nu consider că a fost o perioadă de succes pentru mine”, a comentat Rotaru la Fanatik Superliga.
„Pentru ceea ce a însemnat Universitatea Craiova sigur că am reînceput să câștigăm trofee, să batem la porțile Europei, să punem jucători la echipa națională. Am ridicat nivelul, dar eu față de mine însumi nu sunt mulțumit. Sunt dezamăgit”, a concluzionat omul de afaceri oltean.
17 milioane de euroa investit Mihai Rotaru la Universitatea Craiova, potrivit unei declarații făcute chiar de omul de afaceri în mai 2022, în studioul GSP, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”
Mihai Rotaru: „Ar fi bine ca CSA Steaua să fie în Superliga, dar nu cu bani de la Ministerul Apărării Naționale”
Rotaru nu este de acord cu inițiativa lui Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, care a propus un proiect de lege prin care se solicită modificarea Legii Sportului astfel încât cluburile de drept public să poată lua startul în ligile profesioniste.
Prima care ar profita ar fi CSA Steaua, echipa Ministerului Apărării, activă în Liga 2, dar fără drept de promovare deoarece este finanțată exclusiv din bani publici.
„Eu sunt împotriva echipelor finanțate din bani publici, Consilii Locale, Primării, și automat nu pot să fiu un susținător al unei echipe finanțate de către bugetul de stat. Dar, pe de altă parte, cred că fotbalul românesc ar avea nevoie de Steaua în Superliga. Trebuie să găsească o altă soluție, pentru că nu putem noi să ne batem cu Ministerul Apărării Naționale.
Pentru ceea ce înseamnă Steaua, ar fi bine să fie în SuperLiga, dar cu altă formă de organizare. Noi vorbim aici de bugete de sute de milioane de euro. Cred că au 300-400 de milioane de euro”, a comentat finanțatorul lui CSU.
{{text}}