Stranieri

Incredibil ghinion » În plină formă la Auxerre, Ionuț Radu a suferit o leziune la coapsă la încălzire!

Foto: Twitter Auxerre

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 17 April 2023

În vârstă de 25 de ani, Ionuț Radu își recăpătase încrederea la Auxerre. Dar, după 11 meciuri consecutive ca titular în Ligue 1, portarul s-a accidentat chiar înaintea partidei cu Nantes. Are o leziune la coapsa dreaptă și va pierde cel puțin câteva săptămâni.

De când a fost împrumutat la Auxerre, pe 25 ianuarie, până la sfârșitul sezonului, Ionuț Radu s-a impus rapid la noua echipă. Și, de la rezervă eternă la Inter Milano, goalkeeperul în vârstă de 25 de ani a devenit titular indiscutabil. Iar formația sa, ce părea atunci condamnată la retrogradare, a ieșit din zona roșie mai ales datorită lui.

Evoluțiile excelente de la Auxerre l-au impus pe Ionuț Radu titular și la națională

Cum a venit, Radu l-a impresionat pe antrenorul Christophe Pelissier, care nu l-a mai scos din poartă. 11 meciuri în Ligue 1, toate integralist, 4 victorii, 4 egaluri și doar 3 eșecuri. Patru partide fără gol primit, zece goluri încasate în total, o medie de 0,9 pe meci. Mai mult, în două jocuri a apărat și două penaltyuri, la 1-1 cu Nice și la 0-2 cu Strasbourg.

Grație prestațiilor sale excelente, Auxerre a urcat pe locul 14, cu 32 de puncte, trei peste poziția a 17-a (Strasbourg), prima aflată sub linia retrogradării.

Jocul bun și constant l-a impus pe Ionuț și la națională. A fost titular în primele două confruntări din preliminariile Euro 2024, 2-0 în Andorra și 2-1, acasă, cu Belarus.

„La un salt, Ionuț Radu a simțit o înțepătură în coapsă"

În weekend însă, ghinion. Într-o perioadă excelentă, în plină formă, Radu s-a accidentat în cel mai neașteptat mod. Duminică, în timpul încălzirii înaintea duelului cu Nantes, de pe „Stade Abbe Deschamps”, portarul i-a făcut semn doctorului alb-albaștrilor, Stephane Lettieri, că are dureri.

„La un salt, a simțit o înțepătură în coapsă”, a dezvăluit antrenorul Pelissier. Nu a vrut inițial să renunțe la meci. A mai făcut o încercare pentru a vedea dacă piciorul rezistă și n-a rezistat. Pelissier a fost nevoit să-l schimbe în formula de start.

Ionuț Radu ar putea găsi poarta ocupată la întoarcere

Goalkeeperul a suferit o leziune la coapsa dreaptă și, aproape sigur, cel puțin câteva săptămâni nu va disponibil.

Problema și mai mare. Înlocuitorul său, Donovan Leon, 30 de ani, care a jucat pentru întâia oară în acest sezon de Ligue 1, a apărat foarte bine, Auxerre a câștigat (2-1 cu Nantes) și va rămâne, foarte probabil, în poartă și la partidele viitoare.

E posibil ca, odată însănătoșit, Radu să nu-l mai poată trece înapoi pe bancă pe Leon.

Citește și alte știri despre stranieri: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.