Liga 2

A jucat la Steaua și la Dinamo, dar are un mesaj tranșant înaintea meciului direct: „Ăsta nu este un derby! Derby e în Liga 1, acum se bat doar două nume”

Articol de Andrei Petrescu  —  marţi, 18 aprilie 2023

Fost jucător atât la Steaua, cât și la Dinamo, Daniel Iftodi (55 de ani) nu consideră că partida de diseară dintre „militari” și „câini” poate fi numită derby.

  • CSA Steaua - Dinamo, derby-ul rundei cu numărul 4 din play-off-ul ligii secunde, se joacă azi, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Iftodi consideră că derby poate fi numit doar un meci din Liga 1. De asemenea, acesta este de părere că CSA Steaua - Dinamo e un meci în care se bat doar numele.

VIDEO Daniel Iftodi: „Un derby este atunci când se joacă în Liga 1. Acum se bat doar două nume”

>

- Domnule Iftodi, ne pregătim de un Steaua - Dinamo săptămâna aceasta. Cum vedeți meciul ca fost jucător la ambele echipe? 
- În Liga a 2-a nu pot să spun că este un derby. Derby era când era în Liga 1.

- Considerați că acesta este adevăratul Steaua - Dinamo, ținând cont de situația cu FCSB?
- Situația la FCSB este cum este, la CSA este cum este. Eu îmi doresc să fie o singură Dinamo, o singură Steaua. Sunt echipele care au cei mai mulți suporteri. Mai sunt și Rapid, Craiova. Nu-mi doresc să fie 2-3 echipe. Îmi doresc din tot sufletul să fie o singură echipă. Numai la noi se poate întâmpla asta. Nu am văzut în altă parte să fie 3 de Milan, 3 de Inter, 3 de Real Madrid. Numai la noi se poate întâmpla asta!

- Credeți că există vreo favorită? 
- Așa cum ai spus și mai departe, un derby este un derby, indiferent de poziția în clasament. Sunt orgolii aici și oricine cred că și-ar dori să joace un derby 

- Va fi un Steaua - Dinamo pe Ghencea după mulți ani. Cum credeți că va fi atmosfera? 
- Am înțeles că va fi destul de cald (n.r. - râde). Eu sper ca jocul să se ridice la pretențiile fanilor. 

- Dinamo a surprins în acest play-off prin jocul prestat... 
- Am spus și mai devreme, depinde acum și de anumite momente ale meciului. Nu cred că e vreuna favorită. Poate să câștige oricine. 

- Ce pronostic dați pentru meciul acesta? 
- Sincer, nu cred că o să mă uit la meci. V-am spus, un derby este atunci când se joacă în Liga 1. Acum se bat doar două nume.

Citește și alte știri din Liga 2: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.