Campionate

Gasperini a insultat tifosii Fiorentinei și l-ar fi scuipat apoi pe directorul sportiv al Violei

Gasperini a insultat tifosii Fiorentinei. Foto: Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 18 aprilie 2023

Gian Piero Gasperini (65 de ani), antrenorul Atalantei, a făcut scandal pe teren și la vestiare, protestând pentru un penalty cu VAR, acordat Fiorentinei, ce a necesitat 5 minute de analiză în partida încheiată la egalitate, scor 1-1. Directorul sportiv Daniele Prade a fost făcut hoț de Gasperini.

S-a terminat luni seară cu scandal epilogul etapei a 30-a din Serie A, Fiorentina - Atalanta 1-1. Nemulțumit de rezultatul de egalitate, Gian Piero Gasperini s-a dezlănțuit la vestiare, contestând lovitura de la 11 metri primită de Viola în debutul reprizei secunde și transformată de Cabral, care a anulat avantajul oaspeților, luat în minutul 37 prin golul lui Maehle. 

Și Atalanta a ratat șansa de a urca pe locul 5, la doar două puncte de ultima poziție de Liga Campionilor.

Gian Piero Gasperini a insultat tifosii Fiorentinei

Potrivit ziarului La Repubblica, antrenorul echipei din Bergamo a avut un comportament nelalocul lui și i-a insultat pe suporterii gazdelor, folosind cuvintele „public rasist”, înainte de a țipa, a înjura și a-i ataca pe cei din managementul adversarilor, pe care i-a numit „hoți”. 

Mai mult, Corriere dello Sport susține că, după ce s-a certat cu toată lumea pe coridoarele care duc la vestiarele arenei Artemio Franchi, s-a confruntat și cu directorul sportiv Daniele Prade, pe care l-ar fi scuipat!

VIDEO. Rezumatul meciului Fiorentina-Atalanta (1-1)

Gian Piero Gasperini riscă o suspendare

Incidentele s-au petrecut chiar sub ochii procurorilor federali, care foarte probabil vor deschide o anchetă pe marginea scandalului. Gasperini, ce ar urma să riște o suspendare, pe lângă amendă, a dezmințit că s-ar fi întâmplat ceva la vestiare: „Absolut nimic nu s-a petrecut, eu am stat în banca mea”, a explicat la conferința de presă. 

Pe Gasperini l-a deranjat că s-a pierdut prea mult timp cu asistentul video: „Cinci minute pentru a da un 11 metri neclar. E clar că nu au fost siguri. Când cauți până la urmă tot găsești ceva! Și în prima repriză, au stat două minute ca să verifice o fază". 

Și brazilianul Ederson i-a luat apărarea tehnicianului său: „Pentru mine nu a fost 11 metri. Toloi lovește mingea mai întâi cu capul”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.