Liga 2

A intrat în teren și a mers direct spre portarul Stelei! Un ultras din PCH, eroul negativ al derby-ului din Ghencea + Sancțiunile anunțate de Jandarmerie

+43 Foto
Momentul a fost surprins de fotoreporterul GSP Cristi Preda

Articol de Vlad Nedelea, Andrei Petrescu, Cătălin Stroia  —  Tuesday, 18 April 2023

Derby-ul Steaua - Dinamo 2-0, marcat de mai multe momente tensionate, a fost întrerupt pentru scurt timp în repriza a doua, când un suporter din Peluza Cătălin Hîldan a fentat vigilența forțelor de ordine și a „invadat” terenul. 

Ultrasul a sărit din peluză și s-a îndreptat în direcția goalkeeper-ului roș-albaștrilor, David Dincă, căruia a încercat să-i pună un fular alb-roșu la gât. Tentativa „invadatorului” n-a avut sorți de izbândă, acesta fiind scos de stewarzi din teren și escortat în afara stadionului. 

>

Bilanțul Jandarmeriei după „războiul civil” de la Steaua - Dinamo

Au fost întocmite 9 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel: - 6 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive; 

- 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri; 
- 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 371 C.P., pentru tulburarea ordinii și liniștii publice; 
- 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 253 C.P., pentru distrugere. De asemenea, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, astfel: 
- 4 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive; 
- 7 sancțiuni contravenționale în conformitate cu predederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. 

Totodată, au fost aplicate 8 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.

- Comunicat Jandarmeria Capitalei

Umilință majoră pentru „câini”: Peluza Sud Steaua le-a aflat scenografia

Peste 5.000 de ultrași dinamoviști au făcut deplasarea în Ghencea, aceștia pregătind un spectacol desfășurat pe toată lungimea peluzei. „Dinamo sentimente aparte” a fost mesajul pregătit de suporterii din PCH, însă steliștii au venit cu „temele” făcute. Au aflat show-ul pregătit de rivali și au contracarat printr-un mesaj ironic.

„Singurul vostru sentiment / Să luați de la «D» pân'la ultimul cent” (n.r. - D, adică Dinamo)”. 

„Priviți invidioși încă din copilărie / Lumina voastră distrusă de a Stelei măreție”, a fost unul dintre bannerele afișate de ultrașii roș-albaștrilor în startul partidei, cel care a însoțit scenografia „Sudului”.

FOTO Derby-ul Steaua - Dinamo 2-0, în imagini

Citește și alte știri de la „Eternul Derby”: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.