Fotbal   •   Liga 2   •   CSA STEAUA

Vasile Dîncu, rezervat după CSA Steaua - Dinamo: „Dacă se schimbă Legea Sportului? Nu este simplu”

Vasile Dîncu

Articol de Daniel Grigore   —  miercuri, 19 aprilie 2023

Vasile Dîncu (61 de ani), fost ministru al Apărării, cel care a inițiat proiectul menit să modifice Legea Sportului astfel încât CSA Steaua să poată promova în Liga 1, a fost prezent la derby-ul cu Dinamo, 2-0, și la final a fost întrebat despre propunerea sa din Parlament.

  • Vasile Dîncu și colegi de-ai săi din PSD au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului.
  • Conform actualei Legi a Sportului, roș-albaștrii nu pot ajunge în primul eșalon decât dacă își schimbă forma de organizare. Fie ca asociație non-profit, fie ca societate comercială pe acțiuni. Cealaltă variantă este să obțină modificarea legii și cluburile de drept public să poată fi considerate profesioniste.
  • Schimbările propuse de politicienii PSD pot să aducă dreptul de promovare al celor de la CSA Steaua chiar la finalul acestui sezon.

În declarațiile de la finalul derby-ului din Ghencea, Vasile Dîncu a fost rezervat. Întrebat dacă modificările propuse la Legea Sportului ar putea fi adoptate curând, Vasile Dîncu a răspuns evaziv.

Vasile Dîncu, după Steaua - Dinamo 2-0, despre propunerea din Parlament: „Nu este simplu”


„Nu este simplu. Procesul legislativ este un pic mai complicat, vom vedea.

E un proiect care încearcă să facă un pic de dreptate, pentru că nu poți să interzici prin legi unei echipe să joace într-o ligă”, a precizat politicianul PSD, citat de sport.ro.

FRF a lămurit situația Stelei într-un răspuns trimis Gazetei Sporturilor. Dacă noua formă a Legii Sportului va fi adoptată în acest sezon, atunci Steaua va putea urca în Liga 1 încă din vară, odată cu sezonul 2023/2024.

„O simplă formalitate, dacă e asumat de coaliție”


Analistul politic Sebastian Zachmann a explicat procedura într-un interviu acordat GSP.ro:

„După Paști s-ar putea intra deja la comisiile de specialitate din Senat. Apoi, miercuri ar putea să fie în plenul Senatului.

Dacă proiectul e asumat de coaliția de guvernare, atunci e o simplă formalitate. După Senat, în prima săptămână din luna mai, se intră în Camera Deputaților și acolo la comisie, apoi în plen și, gata, în cel mult două săptămâni ar trece de Parlament!

Ulterior, ar putea să fie contestată la Curtea Constituțională, înainte să ajungă la președinte, pentru a fi promulgată.

Dacă acest proiect e susținut de toate cele 3 partide din coaliție, PSD-PNL-UDMR, legea va fi promulgată cel târziu spre finalul lunii mai!”

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.