Liga 2

Risc uriaș pentru Dinamo » Vine nota de plată pentru incendierea peluzei în Ghencea

Imagine de la finalul meciului din Ghencea Foto: Cristi Preda

Articol de Eduard Apostol  —  Wednesday, 19 April 2023

Meciul orgoliilor dintre CSA Steaua și Dinamo, scor 2-0, a impresionat în privința scenografiilor și a prezenței la stadion, aproximativ 20.000 de spectatori, cele două galerii fiind evidențiate pentru spectacolul ultras oferit marți seară.

Prima amendată: CSA Steaua - 6.700 de euro

Totuși, și daunele au fost pe măsură. Deja a început să se întocmească nota de plată și situația nu s-a încheiat. După partida de marți, clubul Armatei a primit din partea Jandarmeriei două sancțiuni contravenționale în valoare de 33.000 de lei, în jur de 6.700 de euro. Nici societatea specializată de pază nu a scăpat fără amendă: 5.000 de lei pentru nerespectarea obligațiilor.

„Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei, iar societăţii specializate de pază o sancţiune contravenţională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin”
Comunicat Jandarmeria București

Dinamo, risc uriaș

Galeria dinamovistă a lăsat sute de scaune rupte în urma ei, unele dintre ele fiind arse după fluierul final: gazdele susțin că ar fi vorba de 500, iar înlocuirea lor ar costa aproximativ 15.000 de euro.

Mai mult, conform surselor GSP, la ședința de joi a Comisiei de Disciplină a FRF se va analiza și situația creată de ultrașii ”câinilor”.

Există un raport negativ și din partea arbitrului George Găman, după meci. ”Centralul” din Craiova a dezavantajat Dinamo pe durata partidei, golul 2 fiind validat incorect și roș-albii fiind privați de cel puțin un penalty, apoi a întocmit un raport negativ galeriei clubului din Ștefan cel Mare.

De asemenea, dinamoviștii sunt acuzați de incendirea intenționată din peluza ocupată la meci, aruncare de torțe în teren și invadarea terenului de joc de către un suporter al roș-albilor! Riscă o amendă mare și sancțiuni dure.

Mai multe știri după meciul CSA Steaua - Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.