Liga Campionilor

Iată semifinalele Ligii Campionilor! Când sunt programate meciurile + marea favorită a caselor de pariuri

Inter - AC Milan duc mai departe povestea „Derby della Madonnina” într-o semifinală ce se anunță a fi memorabilă / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Remus Dinu  —  joi, 20 aprilie 2023

Real Madrid - Manchester City și Inter - AC Milan sunt cele două semifinale ale ediției 2022-2023 din Champions League. Ultimele care au pătruns în careul de ași, City și Inter, au spulberat emoțiile miercuri seara și au mai făcut un pas spre trofeul suprem, mult-râvnita cupă cu „urechi mari”.

Milan - Inter, varianta de Ligă a „Derby della Madonnina”, îi va avea gazde în meciul tur pe „diavoli”, pe 9/10 mai. Returul va fi o săptămână mai târziu.  

Tot atunci, Real Madrid o înfruntă pe Manchester City, într-o reeditare a semifinalei de poveste de anul trecut. Prima manșă e pe „Bernabeu”, returul se joacă în fieful lui Guardiola, un uriaș avantaj pentru britanici, care nu concep să se „împotmolească” din nou în fața „Los Blancos”. 

Manchester City îi predă o lecție lui Bayern și e marea favorită a bookmakerilor la trofeu

La pariuri, City e favorită pentru a-și adjudeca trofeul: cota 1,65. A doua este Real Madrid, cotă 4. Inter are cotă 8, în timp ce Milan are 8,50. 

După ce Real și AC Milan și-au asigurat biletele pentru semifinale marți, configurația penultimului act din Ligă s-a stabilit miercuri seara, odată cu returul „dublelor” Bayern - City și Inter - Benfica Lisabona. „Cetățenii” lui Guardiola au remizat în returul de la Munchen, 1-1 (Cronica meciului, AICI), eliminând Bayern-ul lui Tuchel cu un convingător 4-1 la general.

Dincolo, Inter a ținut în frâu orice tentativă de revenire a lusistanilor și s-a calificat în prima semifinală după o pauză de 13 ani, prima de la parcursul memorabil din 2010, cu Cristi Chivu în prim-plan. Formația nerazzurră a remizat spectaculos cu Benfica (3-3, 5-3 la general), după ce câștigase clar turul din Portugalia, 2-0. (Cronica partidei de pe „Meazza” poate fi citită AICI). 

Finala e din nou la Istanbul, după 18 ani

Marea finală e programată pe 10 iunie 2023, pe stadionul „Atatürk” din Istanbul. Ultimul act din UCL revine în Turcia pentru prima oară din 2005, când Liverpool și AC Milan ofereau o finală memorabilă, câștigată de „cormorani” la loteria loviturilor de departajare, după ce au fost conduși cu 0-3. Milanul are, astfel, șansa revanșei pe pământ turcesc în cazul în care va reuși să treacă de Inter.

VIDEO Ultima finală de Istanbul a produs miracolul istoric din Liverpool - Milan

Citește și alte știri din Liga Campionilor:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.