Liga Campionilor

Bayern dă în clocot! Tuchel a sărit la gâtul arbitrului + numele URIAȘ care riscă să fie dat afară după eliminarea din Ligă: „Demiterea e o chestiune de timp”

Thomas Tuchel, alături de Oliver Kahn / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 20 aprilie 2023

Atmosferă plină de tensiune la Bayern după eliminarea din „sferturile” Ligii Campionilor (0-3 și 1-1 cu Manchester City). Antrenorul Thomas Tuchel l-a criticat dur pe arbitrul Clement Turpin: „I-aș da nota 1 de la 1 la 10. Nu există mai slab de atât”. În același timp, CEO-ul Oliver Kahn e în pericol. Ar putea fi demis.

Pentru Bayern, să revină de la 0-3 în fața lui Machester City a fost o misiune imposibilă. Doar 1-1, după 0-1 la un moment dat, și pentru al treilea an la rând, echipa cu 6 Cupe și Ligi ale Campionilor a fost eliminată în sferturile de finală ale competiției.

Thomas Tuchel: „Arbitrul a fluierat împotriva lui Bayern”

Thomas Tuchel, antrenorul cu două înfrângeri, două egaluri și două obiective ratate (Cupa Germaniei și Champions) în primele șase meciuri în Bavaria, și-a vărsat nervii pe „centralul" Clement Turpin.

Nu îl înfuriase numai eliminarea sa, pentru două cartonașe galbene în ultimele zece minute. „Pentru arbitru, nota 6 (n.r. în Germania e cel mai mic calificativ, «Nu-și merită banii») de la prima la ultima decizie", a declarat tehnicianul la televiziunea DAZN.

La conferință, a vorbit iar de Turpin: „I-aș da nota 1 de la 1 la 10. Nu există mai slab de atât și, la acest nivel, este incredibil. A fluierat toate prostiile, totul împotriva noastră".

Bild cere concedierea lui Oliver Kahn: „Tremură puternic”

La clubul munchenez se pregătește însă o decizie importantă. Radicală. Numit în vara lui 2021 director executiv, Oliver Kahn ar putea fi demis de la Bayern.

Asta cere Bild, care susține că titlul în Bundesliga, cum a cucerit Kahn până acum în fiecare sezon, este prea puțin, fără să atingă măcar semifinalele în Champions și Cupă. 

„Până la urmă, ar trebui să i se aplice același tratament ca lui Nagelsmann. Rezultatele contează. Și, cum antrenorul a fost dat afară, concluzia inevitabilă e că directorul Kahn tremură puternic, deși contractul său expiră pe 31 decembrie 2024", a comentat tabloidul german.

„Demiterea lui Oliver Kahn e o chestiune de timp. Uli Hoeness s-ar putea întoarce”

În același timp, Jan Aage Fjortoft, fost mare atacant norvegian, actual analist la Sky Deutchland și Bild, confirmă că Oliver Kahn e în pericol. „Mi s-a transmis că e un «proces în desfășurare» și că e numai «o chestiune de timp» înainte ca CEO-ul lui Bayern să fie revocat", a anunțat acesta pe Twitter. 

„Un antrenorul trebuie să câștige vestiarul. Un director executiv trebuie să câștige angajații. Și există sentimentul la Bayern că Oliver Kahn nu i-a câștigat niciodată, iar când situația se înrăutățește, așa cum se întâmplă acum, nu are suficient sprijin”.

Același Fjortoft are și o variantă șocantă de înlocuire: "Uli Hoeness s-ar putea întoarce".

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.