Liga 1

Gigi Becali a povestit cum a venit Hagi la Steaua:

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marți, 21 august 2007

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a continuat, luni seara, la Special, sa-l umileasca pe tehnicianul echipei sale, Gheorghe Hagi, indoindu-se in mod public de calitatile lui de antrenor si explicandu-i acestuia ca demisia reprezinta o cale sanatoasa de urmat daca nu-i convine ce ii cere.

Dupa atacul dur pe care l-a lansat, duminica seara, dupa meciul cu CFR Cluj, la adresa lui Hagi, Becali a coborat putin tonul, dar si-a umilit mai mult nasul si antrenorul. Desi aminteste tot timpul ca el e convins ca Hagi va continua la Steaua, Becali ii sugereaza acestuia ca nu e la puscarie si poate demisiona. "Un antrenor nu e la puscarie. Nu-ti convine, da-ti demisia. Tehnic nu stiu, e treaba antrenorului tactica, eu ma refer la calitate, ca nu i-am spus lui Gica ce sa faca Radoi in teren. Hagi ce vrea? Nu-mi convine, plec. Nu mi-e frica cu Radoi la marcaj. Cat se poate implica patronul? Cat vrea. Asta e mentalitatea mea, nu e dictatoriala, ar fi asa daca as fi in functie publica. Cat sunt patron, eu decid. Nu-mi convine, pun pe altul care face asa", a spus patronul stelist, in cadrul emisiunii Special.

Intrebat daca crede in calitatile de antrenor ale lui Hagi, Becali a negat fara sa ezite: "Nu cred acum in calitatile lui de antrenor, cred ca Hagi e toba de fotbal si daca va invata din greseli va ajunge mare antrenor, dar la ora asta nu e. E prea incapatanat, ar trebui sa mai vorbeasca si el cu Ienei, cu ala, cu ala". Cu toate acestea, Becali a mentionat ca numai el il poate face mare antrenor pe Hagi, probabil sugerandu-i ce echipa sa bage in teren: "Trebuie sa invete. I-am spus: te fac antrenor mare, daca ma asculti si pe mine, iti promit ca in iarna iau doi jucatori de 10-15 milioane si te fac antrenor mare. De fapt, il fac banii mei. Hagi e ca un copil rasfatat, il iubeste prea mult lumea. Ca un parinte, iti mai dau cate o palma".

Gigi Becali s-a spalat pe maini in ceea ce priveste o eventuala vina ca l-a numit pe Hagi antrenor la Steaua si a tinut sa precizeze ca anturajul si familia l-au instalat pe cel mai bun fotbalist roman din toate timpurile la conducerea tehnica a echipei. Ba finantatorul chiar a declarat ca se ruga de Olaroiu sa ramana la echipa pentru a nu fi nevoit sa-l puna antrenor pe Hagi. "Olaroiu a mai vrut sa plece de la Steaua, ii ziceam: «nu te las». Ma gandeam ca sunt obligat sa-l iau pe Hagi, e nasul meu, nu pot lua pe altul. Mi-era rusine de familie. stiam cat de mult isi doreste Hagi. Teia Sponte, cu care e prieten, imi spunea ca numai de Steaua vorbeste. Intr-o noapte, pe la 1.00, l-am chemat pe Gica: «Nu pot sa te pun antrenor, vino presedinte!» A zis ca nu e injositor, dar ca venind presedinte nu mai poate sa fie apoi antrenor. I-am zis ca pe Oli nu-l dau afara. Cand Oli a vrut sa plece la arabi, m-am bucurat de data asta, ii implineam un vis lui Hagi. Venise momentul, Dumnezeu a vrut. I-am facut hatarul lui Hagi", a explicat Becali.

In acelasi timp, Gigi Becali a lasat sa se inteleaga ca o eventuala plecare a lui Hagi nu-l va prinde nepregatit si a spus ca Olaroiu, omul sau de incredere, antrenorul perfect pentru Steaua, in viziunea patronului, prin docilitatea de care a dat dovada, este pregatit sa dea cu piciorul muntelui de bani arabi si sa revina la Steaua. "Puneam mana pe telefon (n.r. - daca pleca Hagi), il sunam pe Oli: fa-ti bagajele si vino, iti dau ordin! E prietenul meu si venea. La 2-2 cu Borisov, cu Olaroiu nu mi-era teama in retur, stiu ca n-are ghinion. Oli mi-a zis mereu: «daca ai nevoie de mine, imi fac bagajele, las si bani, si arabi si vin»", a declarat Becali.

El l-a laudat pe "Oli", precizand ca, in opinia sa, e cel mai mare antrenor, din punct de vedere al rezultatelor, care a pregatit Steaua. Totusi, Becali a subliniat ca specialistul cel mai bun cu care a colaborat este selectionerul, desi, potrivit fostului angajat stelist Mihai Stoica, acesta nu-si prea lasa patronul sa se apropie de vestiarul echipei. "El era insa ghinionist. Ascult si de selectioner, mi-a zis ca Ovidiu Petre e cel mai bun inchizator. Eu i-am spus asta lui Hagi, dar mai bine nu-i spuneam, ca nu-l baga", a completat Becali, care nu s-a razgandit in ceea ce priveste viitorul nasului sau pe banca Stelei. "Daca joaca in continuare cu Radoi mijlocas, va pleca!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.