Liga 1

CS Universitatea Craiova bate Sepsi și e la 4 puncte de lider! Crețu one man show - rabona, gol și „roșu”. Clasamentul ACUM

Articol de Eduard Apostol, Bogdan Bălaş (foto)  —  vineri, 21 aprilie 2023

CS Universitatea Craiova s-a impus pe terenul lui Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-1, în runda cu numărul 5 din play-off-ul Superligii. 

Juveții au jucat inteligent la Sfântu Gheorghe și au răpus-o pe Sepsi, chiar dacă au jucat jumătate de oră cu un om în minus. Alb-albaștrii au ajuns la 4 puncte de lider, așteaptă cu speranțe derularea rundei. 

CS Universitatea Craiova, victorie pe terenul lui Sepsi 

Nimic la nimic în prima repriză, dar ce repriză a doua frumoasă! Sepsi și Craiova s-au studiat, s-au invitat la inițiativă, au fost și câteva blufuri la finalizare, astfel că nu putea să se nască vreun gol care să dinamizeze confruntarea. 

Cu toate că, teoretic, oltenii aveau o miză mai mare de jucat, o victorie reintroducând, măcar de amorul artei, trupa lui Eugen Neagoe în calculele luptei la titlu. Probabil, au realizat acest detaliu la pauză. 

Alexandru Crețu a luat ochii 

Imediat după revenirea de la vestiare, atmosfera din teren s-a animat. După ce a încercat o rabona (foto jos) de rafinament în prima parte, Alexandru Crețu (49) a adus fotbalul pe stadion, când, după o fază colectivă, a deschis scorul, cu un șut bine plasat. 

Imediat, Ștefănescu a avut ocazia de a restabili egalitatea, însă a avut o reluare jenantă din centrul careului. Apoi, în minutul 59, a recidivat, din nou situație uriașă, dar Zajkov a blocat extraordinar. 

Crețu chiar le-a făcut pe toate într-o oră: a avut un black-out și i-a pus crampoanele pe față lui Păun (63), eroare stupidă, și a fost eliminat direct! 

Așa e la Craiova, Sisif e alb-abastru 

Dar Niczuly și apărarea lui au făcut-o lată. Roguljic l-a deposedat pe Păun, a făcut duo cu Markovic, dacă tot au intrat pe teren în același timp, portarul lui Sepsi a ieșit ca un începător, iar Jovan (66) a înscris elegant. Juveții nu doar că au rezistat cu un om în minus, dar au prins curaj după faza ce-a dislocat tot sistemul lui Bergodi. 

Cei de la Sepsi au fost decupați din comediile mediocre. Rămași singuri cu Laurențiu Popescu, în minutul 73, Rondon s-a încurcat cu Păun. Neagoe a avut fler la schimbări, nu s-a resimțit că oltenii au evoluat în 10, Bergodi a privit îngândurat cum ai lui irosesc ocazii din toate pozițiile, fără pic de discernământ. Golul lui Ștefănescu (90+5) a fost tardiv. 

Clasamentul actualizat din play-off

Final: Sepsi - CS Universitatea Craiova 1-2

Sepsi - CS Universitatea Craiova, echipele de start

Sepsi: Niczuly - Aganovic, Ciobotariu, Tamas, Ispas - C. Matei, Păun, F. Junior - I. Gheorghe, Rondon, Ștefănescu 
Rezerve: Bega, A. Dumitrescu, Bălașa, Papa, J. Rodriguez, Varga, A. Nistor, S. Șerban, Safranko
Absenți: R. Varga (accidentat), Ninaj (suspendat)
Antrenor: Cristiano Bergodi 

CS Universitatea Craiova: L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, R. Silva, Ndong - A. Crețu, Screciu - Cîmpanu, Baiaram, Ivan - Koljic
Rezerve: Lazar, Căpățînă, Badelj, Găman, Mateiu, Roguljic, Ișfan, Rivaldinho, Markovic
Absenți: Vătăjelu (accidentat), Bancu (în recuperare)
Antrenor: Eugen Neagoe 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.