Liga 2

Un fost jucător al Brașovului îl pune la colț pe primarul Allen Coliban: „E doar o caterincă! S-a agățat politic, în rest nu se pricepe”

Articol de Andrei Crăiţoiu, Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  Friday, 21 April 2023

Ioan Mandoca (58 de ani), fostul mijlocaș al Brașovului cu peste 200 de meciuri și 30 de goluri în Liga 1, e scârbit de haosul de sub Tâmpa și îl acuză de nerealizări pe primarul, Allen Coliban

- Ce mai faceți, domnule Mandoca?
- Nu mai sunt implicat în fotbal. Am o viață normală, a unui om fără fotbal. Lucrez la un magazin al nașilor fiicei mele, unde sunt șef de tură. Am ieșit din fotbal pentru că la Brașov nu se poate.

- De ce nu?
- Nu trăiți în altă țară, totul este politic. Nu ești implicat, nu ești încadrat într-un partid, e greu să fii implicat în fotbal. Uitați-vă la ultimele încorporări la Brașov. Cum să faci performanță cu oameni din Liga 3?

>

- Ați avut discuții cu domnul primar Allen Coliban?
- Ultimele acum doi ani. Caterincă! Vrăjeala pe care o știm! Ne-a spus de vreo trei ori cine dă banii. E râsul de pe planetă. E doar o caterincă la Brașov.

- Şi merge așa?
- Să vedem cât vor autoritățile, dar este un lasă-mă să te las. Unii nu vor să se implice ca să-și rupă gâtul primarul. Ei cheltuie 1,5-1,8 milioane de euro din bugetul primăriei, deci din banii tuturor oamenilor. Măcar să crească o generație de fotbaliști... Aici vine lumea, pleacă, se stă un an de zile, contracte mari și zero performanță.

- Bine, și ce-ați discutat...?
- Lăsați-mă, că el e bâtă la fotbal! Sportul e pe al zecea loc în viziunea lui. Este o chestiune de care s-a agățat politic, în rest nu se pricepe. Ne doare foarte mult pentru că nu suntem băgați în seamă!

- Înțelegeți ceva din războiul SR - FC Brașov?
- Nu înțeleg nimic! Ba suntem SR, FCM, ba Corona. Aici trebuia să vină toată lumea la masă, că de împăcat săracii cu săracii n-ai ce să împaci.

- De ce fug patronii de fotbalul brașovean?
- N-au siguranță! Se gândesc că dacă investesc sunt furați, intră în nenorociri. Sunt sigur că dacă ai lucra corect n-ai avea ce să pățești. Trebuie o implicare și a statului pentru a ajuta oamenii.

Fostul mijlocaș Neluțu Mandoca are un cufăr plin de povești FOTO Cristi Preda

- Când a început derapajul aici?
- S-a scurtcircuitat pe vremea domnului Neculaie. El a avut intenții bune, dar a fost dus pe drumul pierzaniei.

- De cine?
- De anumiți conducători din fotbalul românesc. Când spui: "Hai să punem bani la pungă!", "Hai să cumpărăm jocuri!". N-a mai înțeles nimic din fotbal, a văzut că pierde bani, a lăsat-o mai moale și a dispărut. A fost doar un om care s-a plimbat pe la fotbal.

- Am avut mulți Neculaie în fotbalul românesc?
- Mulți! Probabil că au venit cu inima deschisă la început. Nețoiu n-a fost șmecher? De ce nu mai bagă bani? Domnul Borcea, om puternic, s-a lovit de fotbal și-a pățit ce-a pățit. Nu toți din cauza fotbalului, dar au făcut lucruri și-au plătit pentru ele. Impozitele i-au făcut să fenteze și să ascundă. Când vor să te agațe, te fac pilaf. N-ai ce să mai faci!

- V-ați mai implica în fotbalul românesc? 
- Da, dar nu slugă! Eu nu accept să-mi spui tu ce să fac. Nu vin să urmez instrucțiuni!

Sunt multe pe care le-am făcut, iar pe altele le-am trăit. Nu am fost perfect, dar niciodată nu m-am dus la un arbitru să-i zic: «Fură-i și ajută-mă pe mine!». Spun cu mâna pe inimă! Chiar dacă eram în Comitetul Executiv al FRF n-am cerut nimic. Atunci mai puteai să mergi să rogi: «Pune-mi și mie arbitrul ăla!». Vrăjeala că nu se făcea uitați-o! Eu niciodată n-am cerut un arbitru.

- Ioan Mandoca, fost mijlocaș

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.