Liga 1

FCU Craiova, lovită de ghinion cu Botoșani! Lupta pentru barajul de Conference League se aprinde + clasamentul din play-out

+10 Foto
FC Botoșani - FCU Craiova/ foto: Ionuț Tăbultoc

Articol de Ionuț Tăbultoc (foto), Adrian Duţă  —  Saturday, 22 April 2023

FC Botoșani a remizat cu FCU Craiova, scor 0-0, în etapa #5 din play-out.

Botoșani a început mai bine și a avut două ocazii mari. Ivanov a trimis puțin alături, de la distanță, iar Florescu a trecut de mai mulți adversari și a șutat pe direcția portarului Gurău. Bauza putea deschide scorul însă pentru FCU, dar a ratat un penalty în minutul 26. 

A tras slab, iar Ducan a respins. Lovitura de la 11 metri a fost dictată de arbitrul Cătălin Popa după consultarea VAR, pentru un fault al lui Ivanov la Baeten. Mjlocașul moldovenilor și-a lovit adversarul cu piciorul în gât. Bauza a avut ghinion și în repriza a o doua. 

A marcat după ce a fost lansat în adâncime de Bahassa, însă reușita a fost anulată pentru un ofsaid milimetric, după analiza din camera VAR. Finalul a fost aprins, cu spații în cele două apărări. Ambele echipe au căutat victoria, dar s-au împotmolit la intrarea în ultima treime.

Voluntari, FCU Craiova și Botoșani se luptă pentru barajul de Conference League

Cele două echipe s-au încurcat reciproc, în lupta pentru un loc de baraj pentru Conference League. Botoșani și Craiova se mai duelează cu Voluntari, care se poate apropia la un punct de Botoșani și la 2 de FCU, dacă bate Petrolul luni, de la ora 20:30. 

U Cluj, Hermannstadt și echipa din Ploiești ar avea șanse la locurile 7 sau 8, dar nu au aplicat pentru licența de cupe europene.

FINAL. FC Botoșani - FCU Craiova 0-0

  • Click AICI pentru statistici!
  • VIDEO cu fazele
  • Ivanov a avut prima mare ocazie a meciului. A trimis un șut de la distanță, aproape de vinclul porții lui Gurău. FC Botoșani a controlat primele 20 de minute și a fost aproape de gol și prin Florescu. Eduard a luat o acțiune pe cont propriu, însă a șutat pe direcția portarului Craiovei
  • În minutul 27, Bauza a ratat penalty-ul dictat de Cătălin Popa după consultarea VAR. Argentinianul reușise să deschidă scorul în minutul 64, dar reușita a fost anulată de VAR, pentru ofsaid

FC Botoșani - FCU Craiova, echipe de start:

FC BOTOȘANI: Ducan - Petro, Pius, Șeroni, Țigănașu - Ivanov, Florescu, Dican - Dragu, Roman, Mailat
REZERVE: Pap, Mboko, Cioiu, Sadiku, Camara, Tallo, Pinson, Dragomir, Golofca
ABSENȚI: Zabou (accidentat), Mutombo (accidentat)
ANTRENOR: Flavius Stoican

FCU CRAIOVA: Gurău - Negru, Duarte, Danni Henriques, Mascarenhas - Asamoah, Albu - Baeten, Bauza, Bahassa - Chițu
REZERVE: Popa, Zanfir, Achim, M. Ciobanu, Ilie, Van Durmen, Piccolomo, Ganea, Ibrahim
ABSENȚI: Paramatti, Sidibe (accidentați), Al. Vodă (indisponibil)
ANTRENOR: Nicolo Napoli

Stadion: Municipal (Botoşani)
Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti) / A1: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel), A2: Bîrdeş Romică (Piteşti) / Arbitru VAR: Călin Iulian (Ştefăneşti), Arbitru AVAR: Artene Ovidiu (Vaslui)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.