Liga 1

Oficialul lui CFR Cluj critică finanțarea lui U Cluj din banii de la bugetul local: „Nu e corect! Noi nu beneficiem de nimic”

Marius Bilașco, oficial CFR Cluj

Articol de Vlad Roșu  —  sâmbătă, 22 aprilie 2023

Marius Bilașco (41 de ani), oficialul campioanei României, CFR Cluj, s-a arătat nemulțumit de faptul că rivala locală, Universitatea Cluj, primește sprijin financiar din partea autorităților locale, în timp ce grupării din Gruia nu i se arată niciun fel de sprijin. 

Acesta consideră că ar trebui găsită o variantă prin care toate cluburile să fie ajutate cu bani de la buget. 

Marius Bilașco, oficialul lui CFR Cluj, critică finanțarea lui U Cluj din banii de la bugetul local: „Nu e corect”

„Toate finanţările astea care vin de la primării nu sunt corecte, noi la Cluj nu beneficiem de nimic!

U Cluj beneficiază. Nu e corect. Sunt două lucruri la care mă gândesc, la partea sportivă, şi mă gândesc la jucători, antrenori care au muncit, și această nedreptate unde există bani privaţi şi bani publici și echipele concurează. 

Eu cred că ar trebui găsită o variantă prin care toți să fie ajutaţi. Mi-ar plăcea să existe o lege unde toată lumea din sport să fie finanţată. 

Hai sa găsim o modalitate prin care statul să ajute, să creeze o infrastructură”, a declarat Marius Bilașco, potrivit Orange Sport. 

Universitatea Cluj, susținere financiară considerabilă de la bugetul local 

Universitatea Cluj va primi, din partea primăriei Cluj-Napoca, 10 milioane de lei în acest an (aproximativ două milioane de euro”, după cum se arată pe site-ul oficial al primăriei. 

Alte 7 milioane de lei au fost alocate pentru Clubul Sportiv Universitatea Cluj, unul polisportiv, cu 21 de secții. 

Prin comparație, cei de la CFR Cluj primesc numai 130.000 de lei (aproximativ 26.000 de euro) din partea autorităților locale din Cluj-Napoca, se mai arată în documentul menționat mai sus. 

În anul 2022, Universitatea Cluj a primit din partea Primăriei Cluj-Napoca suma de 800.000 de euro, iar CFR Cluj numai 16.000 de euro, adică de 50 de ori mai puțin. 

VIDEO. Match Preview Farul - CFR Cluj

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.