Campionate

Încă un transfer pe ruta Liverpool - Barcelona! Presa engleză anunță mutarea-surpriză a verii

Roberto Firmino (ultimul de la stânga la dreapta) va semna cu FC Barcelona. Foto: Imago

Articol de Vlad Roșu  —  sâmbătă, 22 aprilie 2023

Roberto Firmino (31 de ani), atacantul brazilian al celor de la Liverpool, și-ar fi găsit echipă, după ce a anunțat că va pleca de pe Anfield Road în vară, când îi va expira contractul. 

Sud-americanul se va transfera la FC Barcelona, liderul la zi în clasamentul din La Liga, scrie cotidianul britanic Daily Mail. 

Roberto Firmino va ajunge la FC Barcelona, după despărțirea de Liverpool 

Roberto Firmino a ajuns la Liverpool în vara anului 2015, din Germania, de la Hoffenheim, în schimbul sumei de 41 milioane de euro. 

În cele 8 sezoane petrecute pe Anfield Road, Roberto Firmino a contabilizat 360 de apariții, reușind să puncteze de 109 ori și să dea 79 de pase de gol. 

În acest sezon, brazilianul a adunat 33 de meciuri, în toate competițiile, a marcat 11 goluri și a pasat decisiv în 5 rânduri. 

Roberto Firmino a cucerit 7 trofee cu Liverpool: un titlu în Premier League (2020), o Cupă a Angliei (2022), o Cupă a Ligii Angliei (2022), o Supercupă a Angliei (2022), un trofeu UEFA Champions League (2019), o Supercupă a Europei (2019) și un Campionat Mondial al Cluburilor (2020). 

În carieră, Roberto Firmino a mai evoluat la Figueirense și Tombense, ambele formații din țara natală. În tricoul naționalei Braziliei, Firmino a adunat 55 de selecții și a punctat de 17 ori. 

Alți jucători importanți care au lăsat Liverpool pentru Barcelona în istoria recentă sunt Mascherano, Suarez și Coutinho.

VIDEO. Rezumat: Liverpool - Arsenal 2-2, meci în care Roberto Firmino a marcat 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.