Gigi Becali continuă contrele cu Vasile Dâncu, liderul PSD fost ministru al Apărării, care susține o lege cu ajutorul căreia CSA Steaua poate promova în Superligă.
Într-o intervenție la Prima Sport, patronul FCSB a pus sub semnul întrebării susținerea politică pentru proiectul de lege și crede că, în cazul unei eventuale promovări, CSA ar putea fi implicată în corupție cu banii statului. Becali mai pune o întrebare despre transferuri.
Gigi Becali: „Cum face Armata transferuri? Că trebuie licitație publică”
„Să vină Dâncu și să facem pariu. El are influență în PSD, eu nu am niciunde. Dar să facem un pariu dacă trece sau nu legea. Orice chestiune are o logică. O să spun de ce legea mi se pare incorectă. Eu plătesc taxe la stat de 2 milioane de euro anual. Nu TVA! Taxe! Craiova dă și ea vreo 2 milioane, CFR vreo 3, că are salarii mai mari. Cu alte cuvinte, noi, patronii din Liga 1, să plătim taxe la stat, ca banii să-i ia CSA-ul și să se lupte cu noi!
Îl mai întreb eu ceva pe nenea Dâncu-mustață, în anul 2023: vrei să fim râsul Europei, cu echipă departamentală? Mai spun ceva. Dacă are CSA bani de la buget public, cine transferă jucătorii din banii statului? Vreun Vasilescu, Ionescu etc, care sigur vor dori și ei parte de 500.000 de euro. În 2 ani de zile, intră DNA-ul! Cine va negocia vânzarea de jucători? Îți promit că va fi șpagă, cum a fost dintotdeauna.
CSA va fi ciuca bătăilor. Va fi echipă fără stăpân. Mai întreb ceva. Ei sunt proprietate publică. Ei, ca Armată, ca să vândă un jucător, nu o pot face decât la licitație. Vor avea nevoie de hotărâre de Guvern ca să vândă ceva”, a explicat Becali în direct.
Răzvan Burleanu, prima luare de poziție după apariția proiectului „Steaua în A”
Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a evitat în mai multe rânduri să își expună punctul de vedere cu privire la promovarea celor de la CSA Steaua. În schimb, Burleanu a confirmat că gruparea „militară” are dreptul de a evolua în cupele europene.
„Dacă începem cu acest subiect, ar trebui să clarificăm acest aspect, al promovării cluburilor de drept public. Zilele trecute, îmi alimentam mașina, și unul dintre angajații de acolo mă întreba chiar despre asta. Mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar atât de clare. CSA Steaua e un club de drept public. Conform Legii Sportului nu se poate afilia astăzi la LPF și nu poate participa într-o ligă profesionistă.
Ce-i drept, doar în fotbal avem o ligă profesionistă. Practic, ai două posibilități pentru a evolua. Ori se modifică legea, cum se discută astăzi, ori se modifică forma de organizare. Mă bucură că azi lucrurile sunt clare. Acum un an, FRF era arătată cu degetul. Dincolo de această modificare și de această inițiativă, cred că ce contează este să putem avea o dezbatere reală la nivelul societății în ceea ce privește rolul statului în fotbal. Înainte de Revoluție, statul deținea fotbalul. După 1990, s-a globalizat.
Competiția cu Occidentul a devenit foarte puternică, iar statul s-a retras imediat, fără să propună ceva solid în schimb. Poate de aceea vedem și un declin al fotbalului, al sportului, după 1990. Să nu se înțeleagă că vreau să ne întoarcem la forma de organizare de dinainte de Revoluție. Trebuie să deschidem discuția. Să vedem cum putem dezvolta fotbalul”, a spus Răzvan Burleanu la „Fotbal Club” de la Digi Sport.
{{text}}