EURO 2012

Karel Bruckner

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 19 mai 2008

Tehnicianul ceh este cu siguranţă o figură emblematică a fotbalului din ţara sa. Chiar dacă nu s-a remarcat în timpul carierei de jucător, Bruckner a impresionat în timpul pe care l-a petrecut la cîrma formaţiei Sigma Olomouc.

Calificarea echipei cehe în "sferturile" Cupei UEFA din sezonul '91/'92, unde a fost eliminată greu de marele Real Madrid, şi poziţia secundă ocupată în campionat 4 ani mai tîrziu, i-au convins pe oficialii federaţiei de la Praga că locul lui Bruckner este în structurile forului de pe Vltava. Angajat mai întîi ca antrenor al naţionalei de tineret, tehnicianul poreclit "Kleki Petra" (personaj popular dintr-un show al televiziunii cehe) a semnat în 2002 un contract valabil 4 ani pentru a pregăti naţionala lui Koller, Rosicky sau Galasek.

Un turneu final extraordinar, un joc încîntător, şi cîştigarea titlului neoficial de "Cea mai frumoasă echipă de la Euro 2004". Aceştia sînt factorii care au cotribuit la reflectarea unei imagini foarte bune a bătrînului Bruckner în mass media internaţională. A urmat Campionatul Mondial din 2006, unul care a ridicat chiar problema demiterii antrenorului în vîrstă (atunci) de 66 de ani.

Federaţia a trecut peste contraperformanţă şi i-a prelungit angajamentul, neglijînd atacurile presei. Urmarea? Prezenţa la încă un mare eveniment al fotbalului european şi promisiunea că Baros, Koller ori Petr Cech vor face totul pentru a reedita parcursul din urmă cu 4 ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.