Tenis

Irina Bara în finală, la simplu, și câștigătoare la dublu alături de Andreea Mitu în cadrul Koper Open

Irina Bara în acțiune FOTO Imago Images

Articol de Roxana Fleşeru  —  Saturday, 22 April 2023

Irina Bara (28 de ani) este singura jucătoare din România care a avansat în ultimul act la simplu în cadrul Koper Open, în orașul în care România a ratat calificarea în faza finală a Billie Jean King Cup. Jaqueline Cristian a fost învinsă în semifinale de Aliona Bolsova cu 6-2, 6-1

Două componente ale echipei României de BJK Cup, Jaqueline Cristian și Irina Bara, au rămas la Koper, stațiunea cu 25.000 de locuitori de pe litoralul Mării Adriatice, după ce s-a încheiat înfruntarea cu Slovenia din faza calificărilor pe care România a pierdut-o cu 2-3.

Lor li s-a alăturat Andreea Mitu, toate trei luând startul la Koper Open, un turneu ITF cu premii de 60.000 de dolari, disputat pe zgură. Toate au avut un traseu lung la acest turneu, ajungând la simplu în semifinale.

Sâmbătă, la Tenis Club Luka, o bază diferită de cea unde s-a jucat în BJK Cup, Irina Bara a învins-o în penultimul act pe Andreea Mitu cu 3-6, 7-5, 6-4 într-un meci care a durat aproape trei ore.

Traseul Andreei e de remarcat: jucătoarea în vârstă de 31 de ani a fost nevoită să parcurgă două tururi de calificări pentru a urca pe tabloul mare. Românca nu a pierdut niciun set în preliminarii, ajungând până în penultimul act.

Jaqueline Cristian, învinsă rapid

Cealaltă semifinală de la Koper a fost mult mai scurtă, Jaqueline Cristian (24 ani și 180 WTA) a fost învinsă de Aliona Bolsova (25 ani și 148 WTA), din Spania cu 6-2, 6-1 într-o oră și 24 de minute.

Bara are 2-1 în meciurile directe cu Bolsova, pe care a învins-o în 2017 în primul tur la Getxo (Spania), cu 6-2, 6-1, şi în 2019, în optimi, la Valencia, cu 7-5, 6-0. 

Singura victorie a ibericei născute la Chişinău a avut loc tot în Spania, în 2015, la Palmanova, în primul tur, cu 5-7, 6-1, 6-4.

La dublu, Irina Bara și Andreea Mitu au reușit să câștige trofeul, ele trecând de perechea olandezo-australiană Suzan Lamens/Kaylah Mcphee cu 6-2, 6-3 într-o oră și treisprezece minute.

Andreea Mitu și Irina Bara cu trofeele de la Koper Open

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.