Liga 1

Moldovan, după ce Colțescu a anulat penalty-ul dat inițial lui CFR Cluj: „Tind să îi dau dreptate”

+38 Foto
Viorel Moldovan

Articol de Vlad Roșu  —  Sunday, 23 April 2023

Viorel Moldovan (50 de ani), fostul atacant al echipei naționale, a analizat faza controversată din finalul meciului dintre Farul și CFR Cluj, din runda cu numărul 5 din play-off-ul Superligii. 

În ultimele minute ale meciului, Sebastian Colțescu a acordat penalty echipei ardelene, în urma unui contact între Gustavo Marins, fotbalistul Farului, și Rangelo Janga, atacantul clujenilor. „Centralul” a fost chemat la marginea terenului pentru a revedea faza și a revenit asupra deciziei. Viorel Moldovan consideră că Sebastian Colțescu a luat decizia corectă când a anulat lovitura de pedeapsă dată „feroviarilor”. 

Viorel Moldovan, după penalty-ul anulat de Colțescu în Farul - CFR Cluj: „În primă fază am crezut că arbitrul a luat decizia justă”

„În primă fază am crezut că arbitrul a luat decizia justă, dar după ce a fost chemat să consulte VAR-ul s-a întors şi a considerat că nu este necesară lovitura de departajare. 

Într-adevăr, jucătorul Farului loveşte mingea şi tind să îi dau dreptate lui Colţescu. E o contră acolo, ia mingea, dar nu mi se pare că are motiv să cadă, mi se pare că accentuează acea cădere. 

Pe faza iniţială părea un penalty foarte evident”, a declarat Viorel Moldovan la „Fotbal Show”, emisiune realizată în parteneriat Prima Sport - Gazeta Sporturilor. 

Marius Avram, după penalty-ul anulat lui CFR Cluj în meciul cu Farul: „O fază foarte importantă” 

Marius Avram (43 de ani), fost arbitru internațional, a analizat și el faza controversată din finalul partidei disputate la Ovidiu. Acesta crede că Sebastian Colțescu a luat o decizie bună când a anulat penalty-ul dictat inițial pentru CFR Cluj. 

„O fază foarte importantă, care ar fi putut face diferența dintre o înfrângere și un egal. În direct, am zis că Sebastian Colțescu a luat decizia corectă. Apoi, urmărind reluările și mai ales reluarea pe care i-au dat-o cei din cabina VAR, se vede că jucătorul de la Farul lovește mingea, se face o contră și atât. 

Marins atinge mingea centrată de Yuri, apoi îl atinge și pe Janga, aflat deja în plonjon

Nu i-au mai arătat ce urmează după. Asta mă face să cred că în comunicarea dintre ei, Sebastian Colțescu a spus «nu a atins mingea jucătorul Farului»

Atunci, a existat evidența greșelii și cei din cabina VAR au putut interveni”, a declarat Marius Avram, potrivit Digi Sport.

VIDEO. Farul - CFR Cluj 1-0 / Bucuria „marinarilor” după victoria în fața campioanei României

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.