Liga 1

FC Voluntari - Petrolul 2-2 » Salvați de Costreie și de VAR: „lupii galbeni” au smuls un punct nesperat la Voluntari

FC Voluntari - Petrolul 2-2 » Salvați de Costreie și de VAR: „lupii galbeni” au smuls un punct nesperat la Voluntari

Articol de Andrei Petrescu  —  luni, 24 aprilie 2023

FC Voluntari și Petrolul au remizat, 2-2, în meciul care a închis etapa #5 a play-out-ului Ligii 1. 

Aflată într-o formă foarte bună, cu 8 meciuri consecutive fără înfrângere, FC Voluntari a început în forță și meciul cu Petrolul. Golul care a deschis scorul a venit în minutul 35, când Vadim Rață a aruncat mingea în careu, Matricardi s-a înalțat la bara a doua și a recentrat în fața porții, de unde Marcelo Lopes a reluat nestingherit în poartă. Ilfovenii nu s-au bucurat mult, pentru că egalarea avea să vină repede.

Penalty inventat în FC Voluntari - Petrolul

La 7 minute distanță, "lupii" au beneficiat de un penalty dictat gratuit. Irobiso a trecut în viteză pe lângă Matricardi, care era static. Nigerianul a intrat cu șoldul în Matricardi, care lăsase fundul în spate, și s-a aruncat pe gazon, rostogolindu-se de câteva ori. Sorin Costreie s-a păcălit de căderea nigerianului și a fluierat penalty.

>

Decizia a fost aprobată și din camera VAR, de perechea Horia Mladinovici - Marius Badea. Costreie nu a fost chemat să revadă deși ilfovenii contestau vehement, cerând simulare și eliminare pentru Irobiso, pe bună dreptate, care mai primise deja un galben în minutul 14. Nu s-a intervenit, iar Grozav a transformat penalty-ul.

Adam Nemec, eliminat după două „galbene” în două minute

Acest lucru le-a stârnit frustrarea jucătorilor lui Ciobotariu, frustrare care avea să fie "încununată" cu eliminarea lui Adam Nemec. Atacantul a văzut două cartonașe roșii în numai 2 minute. Prima dată a fost avertizat în minutul 73 după ce a protestat la arbitrul Sorin Costreie la jumătatea terenului. Ciobotariu l-a scos imediat de pe teren, dar Nemec a recidivat. 

Nervos în momentul înlocuirii, slovacul l-a împins pe arbitrul de rezervă Iulian Călin, iar Costreie i-a arătat al doilea cartonaș galben. Chiar și așa, Voluntari a reușit să dea lovitura în minutul 82, prin Sigurjonsson, cu un șut superb de la distanță.

Gol decisiv după analiza VAR

Minutul 88 a adus o nouă fază controversată. Doua a recuperat la 30 de metri de poartă a șutat puternic lângă bară, egalând pentru ploieșteni. Golul a fost anulat pentru ofsaid, după ce mai mulți jucători ai ploieștenilor se aflau în poziție afară din joc pe direcția șutului fotbalistului din Coasta de Fildeș. 

Faza a fost analizată la VAR, iar Costreie a fost chemat să revadă imaginile. După 4 minute, "centralul " a decis să acorde golul "lupilor galbeni", iar meciul s-a terminat astfel la egalitate.

FINAL » FC Voluntari - Petrolul Ploiești 2-2

  • Au înscris: M. Lopes '35; Sigurjonsson '82 / Grozav '43 (pen.); Doua '88
  • 1.070 de spectatori au asistat la meci - număr oficial. 
  • Igor Armaş era unul dintre cei 4 integralişti din primele 34 de etape ale acestui sezon, dar a părăsit terenul astăzi în minutul 22. Astfel, după 35 de runde, au mai rămas cu toate minutele jucate doar Marian Aioani (Farul), Horaţiu Moldovan (Rapid) şi Andre Duarte (FCU).
  • VIDEO cu fazele importante
  • AICI, cele mai importante statistici

FC Voluntari - Petrolul Ploiești, echipe de start:

FC VOLUNTARI (3-4-3): M. Popa - Ricardinho, Matricardi, Armaș (cpt.) - Marcelo Lopes, Sigurjonsson, Meleke, Aliji - Rață, Nemec, Damașcan
Rezerve: J. Fernandez - Cr. Costin, Paz, I. Andres, D. Florea, Merloi, Răduț, Helder Tavares, Dumiter
Antrenor: Liviu Ciobotariu 
Absent: Droppa (accidentat)

PETROLUL (3-5-2): Leitner - Papp, Meijers, Mathaus - Doua, Jair, Seto, Jefferson, Țicu (cpt.) - Irobiso, Grozav
Rezerve: Jercălău - Borța, Pashov, R. Grigore, Dumitriu, Purtic, M. Bratu, Budescu, R. Moldoveanu
Antrenor: Florin Pârvu 
Absenți: Huja, Budescu (accidentați)

Stadion: „Anghel Iordănescu” (Voluntari) 
Arbitru: Sorin Costreie; A1: Mihai Marica; A2: Adrian Vornicu; Arbitru VAR: Horia Mladinovici; Arbitru AVAR: Marius Badea

Mai multe știri din SuperLigă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.