Campionate

Ter Stegen, zidul Barcelonei! A egalat recordul lui Bravo, mai are nevoie de un meci ca să-i egaleze pe Cech și Oblak

Portarul Barcelonei, Marc-André ter Stegen, foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 24 aprilie 2023

Portarul Barcelonei, Marc-André ter Stegen, a bifat în derby-ul cu Atletico (1-0) al 23-lea meci fără gol încasat în La Liga 2022/2023. Și-i mai trebuie unul pentru a-l egala pe cel european, deținut de Cech și de Oblak. „Cu Atletico a fost din nou ca un zid” - a remarcat cotidianul Marca.

Ferran Torres a marcat golul victoriei Barcelonei, duminică, în derby-ul cu Atletico Madrid (1-0). Însă suflarea blaugrana îl sărbătorește pe portarul Marc-André ter Stegen!

Ter Stegen, aproape de recordul european: „Cel mai bun din lume”

„Cel mai bun portar din lume!", a titrat gruparea catalană într-o postare pe Twitter, cu trimitere la faptul că goalkeeper-ul german a bifat contra madrilenilor al 23-lea meci fără gol încasat în acest campionat.

El a egalat astfel recordul intern al clubului, înregistrat de chilianul Claudio Bravo în stagiunea 2014/2015. Lui Ter Stegen îi mai lipsește o partidă pentru a egala un alt record, cel european, deținut de Petr Cech (Chelsea, 2004/2005) și de Jan Oblak (Atletico, 2015/2016).

„A fost din nou ca un zid al Barcelonei”

Și încă ceva. Barca a primit doar nouă (!) goluri în acest sezon, astfel că Ter Stegen poate doborî și recordul celor mai puține goluri primite într-un sezon din LaLiga. Acesta este în prezent de 18 goluri.

Împotriva lui Atletico, Ter Stegen a bifat a 4-a partidă consecutivă în care și-a păstrat poarta intactă. Iar cotidianul Marca a punctat: "Nu a avut prea multe mingi de apărat. Dar când a fost solicitat, el a acționat cu siguranța și determinarea care îl caracterizează. Remarcabil la șuturile lui Griezmann și Carrasco. A fost din nou ca un zid".

9ani sunt de când Ter Stegen evoluează la Barcelona. Transferat în 2014, el a fost martor la recordul înregistrat de Claudio Bravo în 2014/2015, 23 de partide fără gol primit

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.