Liga 1

El e gafeurul Ligii 1! A distrus un nou meci din campionat și a ajuns ajuns la cea de-a 13-a mare eroare de arbitraj a sezonului

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  luni, 24 aprilie 2023

Cătălin Popa a făcut praf ultimul meci din Liga 1 la care a fost delegat de CCA, FC Botoșani - FCU Craiova 0-0. Oltenii au fost ajutați de VAR și au primit un penalty nevăzut de „central”, care le-a mai refuzat un 11 metri la imprudența lui Ivanov asupra lui Ganea

Botoșaniul a avut prima mare șansă (13), dar torpila lui Ivanov a trecut pe lângă vinclu. Apoi, bulgarul i-a zdruncinat bine dinții-n gură lui Baeten, dar "centralul" Popa n-a dat nimic (23).

VAR-ul a intervenit, Popa a schimbat decizia și a dat 11 metri. Gafeurul piteștean a comis-o din nou! A 12-a mare greșeală de arbitraj din actualul sezon. Bauza bate (27), dar Ducan apără.

Repriza secundă a început în forță, cu ocazii la ambele porți. Botoșaniul prin Florescu (54), Petro (59) și Mailat (60, 61), iar Craiova prin Henriques (52) și C. Albu (55). Golul a venit pentru olteni prin Bauza (62), lansat de Bahassa.

Asistentul Florin Neacşu a lăsat steagul jos, Popa a validat reușita, dar cei de la VAR le-au anulat deciziile și-au decis că argentinianul era în poziție de ofsaid.

Nici a doua oară nu i-a ieșit

Popa a mai greșit odată! 13 cu ghinion... Numărul 1 în topul rușinii al arbitrilor cu erori, înaintea lui Istvan Kovacs (11). În minutul 81, George Ganea este călcat pe laba piciorului de Ivanov, dar "centralul" a făcut semn ca jocul să continue.

Nici VAR-ul n-a intervenit, însă a fost penalty. Pe reluări se vede imprudența bulgarului, care putea fi și eliminat pentru cel de-al doilea avertisment. "E greu de văzut, dar e penalty", spune un arbitru consultat de GSP. Iar Marius Avram, la Digi, a precizat că: "E genul de fază la care trebuie să cauți cu lupa dacă e, dacă nu e".

8 penalty-uria dat Popa în acest sezon, dintre care 6 în urma deciziei VAR

În prelungiri, Bauza a rămas singur cu Ducan, dar portarul Botoșaniului a bifat o nouă intervenție de zile mari, iar la ultima fază Șeroni a avut golul victoriei în gheată, dar n-a nimerit poarta. A rămas egal și lupta pentru șefia play-out-ului este la fel de pasionantă ca și cea pentru titlu.

Un meci de luptă, dar noi am avut gol nevalidat, nu cred că era ofsaid. Iar Ganea a avut un penalty care nu s-a dat. Ce facem? Nu putem juca așa, arbitrul ne-a tăiat un picior, nu e bine. Muncim, jucăm, dăm gol, ne dă ofsaid, nu se poate. Nu merită echipa mea asta din partea arbitrilor, multe greșeli.

- Nicolo Napoli, antrenor FCU Craiova

Realist fiind, este o echipă bună FCU Craiova. Puteam să pierdem meciul. De arbitraj? Dacă VAR-ul a decis asta, ce să comentez eu... Am văzut că nu s-a verificat (n.r. penalty-ul la Ganea), dar probabil că nu a fost dacă nu s-a verificat. Acum ne refacem, pentru că muncim pentru fiecare punct.

- Flavius Stoican, antrenor FC Botoșani

Mesajul clar al unui arbitru FIFA: „Chiar dacă sunt foarte buni, Hațegan și Kovacs nu ajungeau în Elite fără Kyros Vassaras”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.