Opinii

Becali și Varga, supuși la curtea regelui Burleanu

Articol de Tudor Samuilă  —  luni, 24 aprilie 2023

Bine vă fac! I-ați votat cu două mâini și acum vă tăvăliți pe jos de nervi? Vreți să ne pară rău de voi și să ne faceți să credem că sunteți niște victime? Pe bune? 

272 din 272 nu a obținut nici Ceaușescu la al 14-lea Congres. Tot se prefăceau comuniștii că există o cât de mică opoziție, o abținere, o nemulțumire și îl dădeau câștigător cu 99%. Răzvan Burleanu a strâns unanimitate, iar cei din Liga 1 care l-au votat, au făcut-o din oportunism. 

”Dacă o să am nevoie de el? Nu mai bine merg pe burtă? Ce câștig dacă mă abțin sau votez împotrivă? Mă vede și se răzbună dracului pe mine când îmi e lumea mai dragă.” Și uite așa și-au trimis reprezentanții și Becali, și Varga cu ordin să pună ștampila pentru a treia oară pe actualul președinte FRF.

Răzvan Burleanu

Acum, pe rând, îi auzi nemulțumiți, cerând curățenie în arbitraj, delegări oneste, comisii incoruptibile etc. În fond însă, ei nu vor schimbarea sistemului, ci vor ca sistemul să lucreze pentru ei, să îi ajute să câștige meciuri, titluri și să îi aducă mai aproape de banii europeni. Asta a fost, este și va fi mereu miza patronilor din fotbalul nostru, influența. Ei nu sunt interesați să fie dat afară Vassaras pentru că e un prost manager, ci, prin urlete și presiuni, să îl determine să-l delege la propriile meciuri pe arbitrul ăla mai prietenos, pentru că fiecare club are așa ceva. Cum credeți că a ajuns Alexandru Tudor băiatul de altar al lui Gigi Becali după ce s-a lăsat de arbitraj? Aveți impresia că doar credința i-a unit? Fim serioși!

Problema mare pe care o au vine din faptul că sistemul construit de Răzvan Burleanu, și din care face parte și Horațiu Feșnic, a ajuns atât de puternic, încât i-a îngenuncheat și pe Becali și pe Varga. 

Cei mai mari investitori din fotbalul românesc nu au niciun cuvânt de spus în sportul în care bagă bani! Vrea Federația regula U21? O impune! Vrea ca echipele din Liga 1 să renunțe la un procent din banii care li se cuvin, pe care să îl distribuie apoi către cluburile din eșaloanele inferioare? O face! Vrea să le bage pe gât câte o echipă de fotbal feminin? Nicio problemă, se rezolva! Vrea Vassaras să-i trimită pe Hațegan, Petrescu sau Kovacs prin te-miri-ce campionate și să delege tot felul de no-name prin play-off? Nu doar că o face, dar nu este obligat să dea nicio explicație! Și uite așa am ajuns în situația ca cel care se laudă de dimineața până seara că este stăpân de slujitori, să se întrebe, ca orice alt muritor din vremea Cooperativei ”oare astăzi e ziua mea?” Ieri nu a fost!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.