Publicitate

Cum să îți întreții silueta prin sport în această primăvară

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 25 aprilie 2023

Primăvara este anotimpul perfect pentru a începe un stil de viață sănătos și a-ți pune în valoare silueta. După iarnă, când s-au adunat multe calorii și s-a stat mai mult în casă, primăvara este momentul în care să începi să faci mișcare și să îți tonifici mușchii. Iată câteva sfaturi de sport pentru primăvară, care te vor ajuta să îți menții silueta și să te simți bine în pielea ta.

1. Alege un antrenament care să îți placă

Una dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de mișcare și sport este să alegi un antrenament care să îți placă. Dacă nu îți place să mergi la sală sau să alergi, încearcă poate yoga, dansul sau alte activități care să îți încânte sufletul și să îți facă plăcere. Atunci când faci mișcare cu plăcere, aceasta devine o rutină și o vei face cu mai multă ușurință. Poți, de asemenea, să încerci programe de dans sau pur și simplu, atunci când ai timp, să încerci exerciții pentru acasă. Odată ce ți-ai găsit antrenamentul preferat, îți va fi mai ușor să îți intri într-un ritm sănătos. 

2. Mergi la alergat sau plimbă-te mai mult

Primăvara, temperatura mai blândă îți oferă posibilitatea să faci mai multe activități în aer liber. Alergatul sau mersul în ritm alert prin parc te ajută să îți crești nivelul de activitate fizică și să îți îmbunătățești starea de spirit. Mai poți, la final de săptămână, să faci plimbări prin pădurile alăturate orașului tău. Astfel, nu numai că vei face mișcarea de care ai nevoie, dar te vei putea bucura și de perioada de renaștere a naturii, care te va relaxa și te va umple de energie. De asemenea, poți să te alături grupurilor de sportivi care fac exerciții în aer liber.  Alege sporturile care îți plac și fă-le cu regularitate.

3. Participă la evenimente sportive în aer liber

Primăvara sunt multe evenimente sportive în aer liber care îți pot fi de ajutor să îți menții silueta și să te simți bine. De exemplu, poți să te înscrii la un curs de yoga în parc, să mergi la o competiție sportivă sau să participi la petreceri cu tematică sportivă. Mai sunt și grupurile de începători care fac gratis sport în parc. Evenimentele sportive îți aduc un plus de motivare și îți oferă posibilitatea să-ți faci prieteni cu aceleași pasiuni ca ale tale.

4. Mergi pe mâna unei alimentații sănătoase

Sportul și dieta merg mână în mână. Dacă vrei să-ți menții silueta și să fii în formă, trebuie să ai grijă de ceea ce mănânci. Încearcă să consumi cât mai multe alimente sănătoase cum ar fi fructe, legume, cereale integrale, carne slabă și fructe de mare. Încearcă să eviți alimentele procesate, care conțin un nivel ridicat de zahăr și grăsimi nesănătoase. Ideal ar fi să îți faci un plan de mese, pentru a-ți fi mai ușor să indexezi caloriile consumate. Un sfat este să arunci un ochi pe catalogul Auchan pentru a găsi reducerile la alimente. Partea bună este că aici poți găsi și haine sport mai ieftine decât în magazinele specializate, dar de aceeași calitate.

5. Relaxarea este importantă 

Corpul are nevoie de odihnă și de recuperare după efortul fizic. Încearcă să te relaxezi când ai timp liber, să dormi suficient, să meditezi sau să mergi la masaj. Relaxarea este esențială pentru bunăstarea ta. Astfel, după ce îți termini programul de sport poți oricând să te relaxezi cu un ceai și o carte bună. Desigur, și filmele sunt excelenți companioni pentru cei care vor să se relaxeze. Indiferent ce alegi să faci, este important să îți lași timp pentru relaxare. 

Primăvara este anotimpul perfect să începi să îți faci griji de corpul tău și să îți menții silueta. Ai multe opțiuni când vine vorba de sport și mișcare și trebuie să alegi sportul care îți place și ți se potrivește, chiar dacă trebuie să încerci mai multe variante înainte de a găsi modalitatea de mișcare pentru tine. Reține sfaturile noastre și încearcă să te desfășori într-un mod activ primăvara!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.