Mircea Rednic, 61 de ani, noul antrenor de la UTA, l-a ofertat pe preparatorul fizic Andrei Antoce (27) imediat cum a semnat cu arădenii. Pentru că din iarnă e sub contract cu Șelimbăr, grupare din Liga 2, Antoce încă nu știe dacă va putea da curs propunerii.
Rednic se apucă de treabă la UTA. Pe loc de baraj și cu două zile înainte de semifinala Cupei României, cu U Cluj (joi, ora 19:00), „Puriul” a demarat deja discuțiile pentru alcătuirea staff-ului tehnic.
Preparatorul fizic Andrei Antoce, dorit de Mircea Rednic la UTA
Rednic l-a contactat în ultimele ore pe Antoce, alături de care a mai colaborat la Poli Iași, Viitorul, actuala Farul, și Dinamo.
„Am vorbit cu nea Mircea despre venirea la UTA, eu fac parte din staff-ul dumnealui, acum rămâne să vedem ce se va întâmpla. Situația e puțin mai complicată, pentru că am contract cu Șelimbăr până în 2024. Am ținut legătura cu domnul Rednic. E dificil de spus acum dacă voi semna cu UTA, pentru că sunt sub contract”, a declarat Antoce pentru GSP.ro.
Din iarnă la sibieni, Antoce a discutat și cu antrenorul echipei, Claudiu Niculescu, despre propunerea de la UTA: „Din partea lui am primit OK-ul. Acum a rămas la latitudinea mea, să fiu eu cel care voi lua decizia finală”.
Până ce situația lui Antoce se va clarifica, Rednic a antamat doi membri pentru staff-ul tehnic, un alt preparator fizic, Silviu Dobre, și „secundul” Sorin Rădoi.
L-am simțit foarte hotărât și dornic pe Mircea Rednic să înceapă activitatea. Și-a dorit mult să revină, cred că o să-și îndeplinească obiectivele, 100%. E un antrenor cu experiență, a trecut prin situații similare și știe ce are de făcut.
- Antrei Antoce, preparator fizic CSC 1599 Șelimbăr
Cum se descria Antoce în cadrul unui interviu acordat Gazetei în octombrie 2021:
Andrei Antoce- „E un avantaj pentru mine că sunt tânăr. Generațiile sunt într-o continuă mișcare. Am fost și profesor de educație fizică, am lucrat și ca asistent universitar, deci am avut de-a face cu studenți, copii. A fost greu până când am înțeles acest fenomen. Am început de la copii și juniori, am fost la Liga 3 și am prins experiență în timp”
- „Ce tip de preparator fizic sunt? Pe scurt: sunt primul la stadion, plec ultimul! În glumă, colegii mai râd de mine din acest motiv. Ce-i drept, nu am familie, altfel mi-ar fi fost mai dificil să mă împart”
- „Sunt prietenul jucătorilor, dar și dușmanul lor în același timp. Le explic că fără efort, fără partea dificilă a fotbalului, nu avem cum să reușim! Antrenamentele nu le fac pentru mine, ci pentru obiectivul comun al echipei, să evite accidentările... În fotbalul modern, e nevoie de rezistență, forță, e un fotbal combinat, nu mai sunt de ajuns doar tehnica sau tactica”
- „Din punctul meu de vedere, ca preparator fizic e foarte greu să fii pe placul jucătorilor. Însă consider că am reușit. Am rămas în relații bune cu aproape toți fotbaliștii cu care am lucrat, am fost tot timpul respectat, nu am avut probleme. Nu am întâmpinat probleme de autoritate. Am lucrat și cu jucători de peste 35 de ani, sunt călit. Chiar glumeam cu un fotbalist la un moment dat, îmi spunea că are mai multe cantonamente decât am eu ani de viață”
{{text}}