Liga 2

Explicația lui Burcă pentru eșecul cu Poli Iași: „E o lecție pe care trebuie să o învățăm”

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a analizat meciul pierdut de echipa sa cu Poli Iași, scor 1-3, în etapa #5 din play-off-ul Ligii 2.

Articol de Vlad Nedelea, Andrei Petrescu, Adrian Duţă, Iosif Popescu (video)  —  marţi, 25 aprilie 2023

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a analizat meciul pierdut de echipa sa cu Poli Iași, scor 1-3, în etapa #5 din play-off-ul Ligii 2.

Burcă e de părere că echipa sa a căzut din punct de vedere moral, după golul marcat de Harrison, în minutul 42. Antrenorul lui Dinamo pune evoluția modestă din rerpiza a doua pe seama lipsei de experiență a jucătorilor, care nu au știut să gestioneze momentul.

Declarațiile lui Ovidiu Burcă după Dinamo - Poli Iași 1-3

„Așa se întâmplă când o echipă tânara nu poate să gestioneze primirea unui gol. Stiam că e important să sărim presingul lor, în prima repriză a fost ok. Apoi, după golul 2, ne-am pierdut încrederea. Înlocuirea lui Țâră a schimbat dinamica. S-a accidentat. 

Când iei un gol târziu, trebui să ai caracter, curaj. E o lecție pe care trebuie să o învățăm. Am încercat la pauză să le ridic moralul, să îi încurajez. Nu am reușit, din păcate. Prima repriză a fost foarte bună. Am găsit soluții pentru a ieși din presing. Un jucător nu trebuie să își piardă încrederea, de aceea nu am reusit în repriza a doua. 

Trebuie să joci 90 de minute, să ai intensitate. Ne lipsesc și niste jucători, se vede. E nevoie de răbdare, e un proces început cu jucători tineri. Promovarea directă nu e jucată. Mai este returul play-off-ului, mai sunt puncte puse în joc. Depinde doar de noi. Am mai trecut prin momente grele. Dar acum e altă situație. Încerc să le ridic moralul. 

A doua repriză a fost confuză. Va trebui să analizăm. E play-off, jucăm cu cele mai bune echipe. Nu cedăm, mergem înainte, trebuie să câștigăm la Buzău. 

Primul lucru pe care trebuie să-l facem e să ridicăm capul sus, să reparăm lucrurile care ne-au dereglat. Trebuie să fim optimiști, să luptăm pentru locul 3”, a declarat Ovidiu Burcă după meciul cu Poli Iași, la flash-interviu, Orange Sport.

VIDEO. Ovidiu Burcă, conferință de presă după Dinamo - Poli Iași 1-3: „Încă nu mă gândesc la baraj, păstrăm șanse la promovarea directă”

>

Citește și:  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.