Liga 1

Răzvan Burleanu, despre scandalul de arbitraj din Rapid - FCSB: „Becali e supărat? Să îi amintesc atunci despre aceste două meciuri”

Răzvan Burleanu // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de Vlad Nedelea, Daniel Grigore, Valentin David (video)  —  miercuri, 26 aprilie 2023

Răzvan Burleanu (38 de ani), președintele FRF, s-a pronunțat pe seama deciziilor controversate de arbitraj din Rapid - FCSB, meci câștigat de giuleșteni cu 1-0. Șeful de la Casa Fotbalului i-a amintit lui Gigi Becali două meciuri în care fotbaliștii roș-albaștri au scăpat ușor după intrări violente.

FCSB a contestat vehement, prin vocea patronului Gigi Becali și a managerului general Mihai Stoica, mai multe decizii de arbitraj din Rapid - FCSB, îndeosebi faptul că Răzvan Onea și Dragoș Grigore n-au fost eliminați pentru intrările dure asupra lui Florinel Coman, respectiv Andrea Compagno. 

Astăzi, la finalul Adunării Generale a FRF, președintele forului, Răzvan Burleanu, i-a amintit lui Gigi Becali de două partide în care și jucătorii de la FCSB au scăpat doar cu „galben” în urma unor faulturi violente. 

VIDEO. Răzvan Burleanu, despre deciziile de arbitraj din Rapid - FCSB: „Becali e supărat?”

>

„Dacă ar fi supărat în ceea ce privește neacordarea unui cartonaș roșu, sau două, sau a cartonașului galben la Albu, ar trebui să-și amintească despre cel puțin alte două meciuri.

Cel mai recent, meciul din etapa 25, jucat în deplasare, la Voluntari, când Edjouma din punctul meu de vedere ar fi trebuit să primească cartonaș roșu. La acea vreme nu am văzut niciun reprezentant al clubului FCSB care să spună că integritatea lui Armaș a fost pusă în pericol.

Ar trebui să ne amintim și de prima etapă, meciul cu U Cluj, în care Șerban în minutul 2 sau 3 ar fi trebuit să primească un cartonaș roșu. Mă refer doar la aceste două meciuri, fiindcă avem deja o poziție oficială a CCA cu privire la ele.

Altfel, dacă este să ne referim la întregul context, sunt sigur că fotbalul s-a curățat din 2014 până în prezent. Nu îmi place să văd erori. Dacă aceste greșeli sunt neintenționate, atunci intră pe procedura sportivă de sancționare. 

În ceea ce privește greșelile intenționate, mă îndoiesc că acestea ar mai exista. Care ar fi echipa avantajată? Dacă ne uităm la play-off, toate echipele sunt nemulțumite”, a afirmat Burleanu.

Răzvan Burleanu: „Domnul Vassaras este un profesionist apreciat la UEFA și FIFA”

Președintele FRF a făcut scut în fața șefului Comisiei Centrale a Arbitrilor, grecul Kyros Vassaras:

„Atunci când ne referim la domnul Vassaras și la atacul pe care-l vedem asupra lui, trebuie să ne uităm la el ca la un profesionist apreciat la cel mai înalt nivel, la nivel de UEFA și FIFA. Domnul Vassaras este astăzi instructor la UEFA și FIFA.

În ceea ce privește situația arbitrajului, mâine va fi o conferință de presă la care domnul Kyros Vassaras va fi prezent. Alături de el va fi și Alexandru Deaconu, managerul proiectului de implementare VAR. Îi voi lăsa pe ei să-și exprime punctul de vedere în ceea ce privește prestația arbitrilor”.

La ce faze s-a referit Răzvan Burleanu:

  • Etapa 25, FC Voluntari - FCSB 1-2: Malcom Edjouma ar fi trebuit să fie eliminat în minutul 82, după o intrare violentă asupra lui Igor Armaș, pe care l-a tăiat pe față, umăr și piept cu crampoanele. Arbitrul Radu Petrescu a fost blând, i-a acordat doar „galben” francezului.
Igor Armaș, după lovitura primită de la Edjouma
Momentul în care Șerban intră cu talpa pe tibia lui Remacle

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.