Liga 1

Lovitură pentru CFR Cluj! Și-a pierdut un titular pentru derby-ul cu Rapid după o gafă incredibilă

Articol de Sergiu Alexandru  —  miercuri, 26 aprilie 2023

În minutul 43 al meciului Sepsi - CFR Cluj, din semifinalele Cupei României, Andrei Burcă (30 de ani) a fost eliminat. Va rata meciul din Liga 1, cu Rapid.

  • Rapid - CFR Cluj se joacă luni, 1 mai, de la 20:30. Partida va fi în direct pe PrimaSport, DigiSport și OrangeSport

În minutul 42 al meciului de la Sf. Gheorghe, Andrei Burcă a văzut direct cartonașul roșu, după un fault în careu. Fundașul lui Dan Petrescu avea prim planul la o minge trimisă în adâncime, dar a fost depășit de Safranko. 

Atacantul lui Sepsi a intrat în careu, iar Burcă l-a tras de tricou, din spate. Arbitrul Adrian Cojocaru a dictat penalty și l-a eliminat pe Burcă, spre nemulțumirea lui Dan Petrescu.

Andrei Burcă ratează Rapid - CFR Cluj

Astfel, Burcă va rata următorul meci al clujenilor. Adică derby-ul cu Rapid, din etapa a 5-a din play-off-ul Ligii 1.

FRF specifică în regulament că „executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza competiţiei, se face în primul joc oficial disputat de echipă, cu respectarea prevederilor art. 41 din Regulamentul Disciplinar”.

Textul de mai sus a fost adăugat ulterior de FRF la ROAF pentru a înlătura confuzia produsă de pasajul inițial de regulament privind suspendările.

Articolul inițial care stârnea confuzie totală preciza, concomitent: „pentru suspendări se vor lua în calcul doar etapele din competiția în care jucătorul a săvârșit abaterea”, dar „până la executarea în totalitate a sancțiunii, jucătorii nu vor avea dreptul de a evolua în nicio competiție oficială”.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.