Liga 1

Vassaras, răspuns tăios pentru Becali, Varga și Mititelu: „Așa nu merge!”

Kyros Vassaras

Articol de Andrei Crăiţoiu, Alexandru Barbu, Andrei Petrescu, Iosif Popescu (video)  —  joi, 27 aprilie 2023

Kyros Vassaras (57 de ani), președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a ținut să le transmită un mesaj tranșant finanțatorilor din Liga 1 care au acuzat arbitrajele în acest sezon de Liga 1 în cadrul unei conferințe maraton la Casa Fotbalului, ce a ținut 3 ore. 

După ce în ultimul timp tot mai mulți finanțatori din Liga 1, printre care Gigi Becali, Neluțu Varga, Valeriu Iftime, Adrian Mititelu sau Mihai Rotaru, au acuzat arbitrajele slabe, Vassaras a ținut să le răspundă dur patronilor, transmițându-le să nu mai pună presiune pe arbitri, căci nu va funcționa. 

VIDEO Kyros Vassaras: „Presiunea nu va funcționa!”

>

„Încercăm să avem consistență în decizii și o linie în ceea ce dorim să avem în fotbal. Toate acestea le facem în concordanță cu legile jocului și ceea ce se dorește la FIFA și UEFA.

„Am și eu un mesaj: Vă rog să respectați arbitrii! Noi le cerem arbitrilor să respecte jucătorii, în primul rând, și apoi antrenorii. Trebuie să respectăm și imaginea arbitrilor. Nu vă așteptați ca mâine arbitrii să fie pe teren și, în funcție de vocile care vorbesc, de presiunea pusă, să interpreteze fazele diferit. 

Vor încerca întotdeauna să interpreteze fazele conform regulilor jocului. Nu puneți presiune pe arbitri, pentru că indirect puneți presiune și pe jucători. Jucătorii vor începe să se gândească la faze: «E suficient acest contact pentru penalty, pentru galben, pentru roșu?». 

Vă rog, vă rog. E destul, e destul! Presiunea pe arbitri nu va trece. Vă rog să încetați. Eu le cer întotdeauna să fie corecți. Avem unii dintre cei mai buni arbitri din Europa”, a declarat Kyros Vassaras la conferința de presă. 

VIDEO Arbitrii străini în Liga 1? Kyros Vassaras, răspuns categoric: „Niciodată”

>

Citește și alte știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.