Liga 1

Bogdan Stelea a răbufnit după ce l-a auzit pe Vassaras: „Eu mi-am dat seama cine este”

Bogdan Stelea, fostul mare portar al României, a fost extrem de deranjat după ce a urmărit conferința de presă de 3 ore a șefului CCA Kyros Vassaras.

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 28 aprilie 2023

Bogdan Stelea, fostul mare portar al României, a fost extrem de deranjat după ce a urmărit conferința de presă de 3 ore a șefului CCA, Kyros Vassaras.

Stelea nu mai are încredere în Vassaras și își pune un semn de întrebare în legătură cu arbitrii din România.

Bogan Stelea: „Mi-am dat seama cine este domnul Vassaras”

"În momentul de față, eu mi-am dat seama cine este domnul Vassaras. Nu am încredere deloc în el, pentru că dă explicații care pe mine nu mă conving. Înainte erau arbitri care arbitrau fără VAR și o făceau atât de bine, erau implicați și asumați, își dădeau seama foarte repede de o fază, fără probleme.

Și în campionatul nostru sunt arbitri care au început fără VAR și arbitrau fantastic. Păi, cu VAR, noi, care am fost fotbaliști, nu arbitri, ne dăm seama într-o fracțiune de secundă ce s-a întâmplat și cât de gravă e o intrare. Iar un arbitru care are ajutorul ăsta nu e în stare să-și dea seama?”, a declarat Bogdan Stelea, potrivit Digi Sport.

De ce avem VAR? Am răspuns la asta de la începutul sezonului. VAR-ul există pentru a interveni doar în situațiile grave, clare, de interpretare greșită. VAR-ul nu poate rezolva TOATE problemele din fotbal. VAR-ul se bazează pe câteva principii, care trebuie aplicate în fiecare meci. 

Arbitrul VAR are acces independent la fazele de meci și poate ajuta arbitrul de pe teren doar în cazul unor erori evidente și a incidentelor pe care acesta le-a ratat. Vorbim despre situații de a valida sau nu goluri, acorda sau nu penalty-uri, cartonașe roșii directe, nu și la al doilea cartonaș galben, și în cazurile de încurcare a jucătorilor. 

Până la urmă, cu sau fără intervenția VAR, arbitrul din teren ia decizia finală

- Kyros Vassaras, președintele CCA

VIDEO. Kyros Vassaras: „Încercăm să avem cea mai bună pregătire, să avem o implementare foarte bună a VAR-ului”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.