Liga 1

Ștefănescu aruncă în aer lupta pentru titlu! Farul se încurcă la Sf. Gheorghe, iar FCSB și CFR Cluj speră » Clasamentul ACUM

+20 Foto
FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de Viorel Tudorache, Bogdan Bălaş (foto)  —  sâmbătă, 29 aprilie 2023

Sepsi Sfântu Gheorghe și Farul Constanța au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 6 a play-off-ului din Liga 1. 

Liderul Farul a început returul de play-off pe terenul lui Sepsi, o echipă euforică după calificarea în finala Cupei României. 

Gică Hagi a recurs la o așezare ofensivă. Cu trei stoperi, Kiki, Larie și Mihai Popescu. În fața lor l-a pus pe Artean, responsabil cu distribuirea baloanelor. Pe benzi Mazilu și Borza. În centrul liniei mediene Tudor Băluță și Grameni. Băluță, cu un rol de a urca mult în spatele vârfurilor Alibec și Munteanu.

Farul, repriză modestă la Sf. Gheorghe

Farul a fost de nerecunoscut în prima repriză, poate una dintre cele mai slabe din acest sezon. Puține acțiuni periculoase, multe pase greșite. Liderul a atacat mai mult, dar foarte neclar. Sepsi s-a apărat foarte bine, cu determinare. Mazilu a fost inexistent, Munteanu și Alibec s-au zbătut, dar au stat mai mult prin ofsaid.

În primele 45 de minute, "marinarii" l-au deranjat pe Niczuly doar cu două mingi trase pe mijlocul porții de Munteanu (19), din lovitură liberă, și de Băluță (35), slab, de la marginea careului.

Finalul reprizei a aparținut covăsnenilor, care au ratat o ocazie mare, prin Bălașa (41). Fundașul a reluat periculos cu capul, din centrarea lui R. Ispas. Mingea a trecut la câțiva centimetri de bară. E 0-0 la pauză, iar Hagi nervos.

Cu toate astea, Farul a ieșit de la vestiare în aceeași formulă. Nicio schimbare. Cu FCSB, Hagi făcuse trei la reluare. Sepsi, pe care formația de la Ovidiu a învins-o în precedentele trei partide din acest sezon, joacă impulsionată de cei 3.400 de spectatori prezenți în tribune.

Ștefănescu, gol nesperat în minutul 90 din Sepsi - Farul 

M. Ștefănescu (52) i-a încins mănușile lui Aioani, cu un șut puternic din afara careului. Farul a reacționat imediat. Mazilu a ieșit în sfârșit la rampă. Puștiul de 17 ani l-a depășit în viteză pe R. Ispas, printr-un dribling spectaculos, a intrat în careu, și-a făcut mingea pe stângul și a tras cu efect la colțul lung, în bară. 

Golul, cel care părea al izbăvirii, a venit în minutul 72. Alibec l-a angajat ideal pe Munteanu. Vârful revenit de la Fiorentina a ratat execuția, dar mingea a ajuns norocos la Borza. Venit nemarcat, fundașul stânga a marcat nestingherit.

Cu 1-0 pe tabelă, Hagi a făcut imediat trei schimbări, în ideea de a închide jocul. L. Munteanu a avut golul de 2-0 pe șiret, a tras cât a putut din colțul lui 6 metri, după o acțiune personală, dar Niczuly a făcut minuni. O pasă în lateral l-ar fi lăsat pe Mateus cu poarta goală.

Când se pregătea să urce în autocar cu toate punctele, liderul s-a văzut egalat în minutul 90. Pasul în spate i-a costat pe dobrogeni. M. Ștefănescu l-a "electrocutat" pe Aioani, cu o torpilă de la câțiva metri sub transversală, bară-gol. La 1-1, Farul s-a descoperit și era să mai ia un gol, pe un contraatac doi contra unu. 

Norocul lui Hagi a fost că Matei a greșit nepermis o pasă simplă pentru Ștefănescu. S-a terminat 1-1, iar Farul pierde două puncte importante în lupta pentru titlu. 

Clasamentul din play-off actualizat, după Sepsi - Farul 1-1 

Farul ajunge la 43 de puncte. Are 5 avans față de CFR Cluj și 6 față de FCSB, dar cele două rivale încă nu și-au jucat meciurile din această rundă.

FINAL » Sepsi Sf. Gheorghe - Farul 1-1

min 8: Gică Hagi, furios

Primul moment de furie al lui Gică Hagi s-a petrecut în minutul 8, atunci când Louis Munteanu a ratat singur cu Niczuly. Ulterior, asistentul a semnalizat un ofsaid. 

FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Sepsi Sf. Gheorghe - Farul, echipe de start: 

Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, M. Tamas, M. Bălașa, R. Ispas - Francisco Junior, C. Matei, E. Papa - Rondon, Safranko, Ștefănescu 
Rezerve: Began - Ninaj, N. Păun, J. Rodriguez, A. Nistor, Achahbar, R. Varga, Kocsis, Tudorie 
Antrenor: Cristiano Bergodi 

Farul: Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - Artean, T. Băluță, Grameni - Alibec, L. Munteanu, Ad. Mazilu 
Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, Boli, Casap, Mateus Barbosa, Sali, Nedelcu, I. Cojocaru, N. Popescu 
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: Sepsi Arena, Sfântu Gheorghe 
Arbitru: Radu Petrescu / Asistenți: Mircea Grigoriu și Bogdan Gheorghe 
Arbitru VAR: Horia Mladinovici / Arbitru AVAR: Marius Marchidanu

Citește și alte știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.