Handbal

Denisa Șandru știe cum o poate învinge Rapid pe Vipers: „Cu siguranță asta va conta mult!” + Ce promisiune le face fanilor înainte de meci

Denisa Șandru

Articol de Andrei Petrescu, Iosif Popescu (video)  —  Saturday, 29 April 2023

Denisa Șandru (28 de ani), portărița Rapidului și a naționalei feminine de handbal, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Gazeta Sporturilor despre partida pe care giuleștencele o joacă duminică împotriva celor de la Vipers în „sferturile” Ligii Campionilor.

Denisa se declară nerăbdătoare înaintea „dublei” cu deținătoarea Ligii Campionilor în ultimele 2 ediții și este de părere că numai un meci perfect făcut de trupa lui Kim Rasmussen le poate obține rapidistelor victoria cu Vipers, duminică, în Sala Polivalentă.

VIDEO Denisa Șandru: „Trebuie să facem un joc perfect”

>

- Denisa, cum te simți înainte de „sfertul” de finală cu Vipers? 
- Sunt nerăbdătoare. O să fie două meciuri foarte interesante, pentru asta ne-am antrenat, ca să ajungem în acest stadiu. Cu siguranță vor fi două meciuri frumoase, cu handbal de calitate și de abia aștept atmosfera din sală.

- Este singura competiție care v-a mai rămas sezonul acesta după ce ați pierdut titlul si cupa…
-  Într-adevăr, locul 1 nu-l mai putem obține în campionat, în Liga Campionilor mai avem 2 meciuri importante dar sper să continuăm și în Final Four. Ne dorim să mergem mai departe.

- Ai mai ajuns o singură dată în carieră până în „sferturi”, în 2021 cu CSM București. Crezi că poți depăși această performanță? 
- Da, de ce nu. Șansele sunt egale, trebuie să ne dorim mai mult. 

- Ce trebuie să facă Rapidul pentru a învinge duminică? 
- Trebuie să facem un joc aproape perfect sincer. Cu siguranță va conta mult apărarea. După cum știe toată lumea, Vipers e deținătoarea trofeului în ultimii 2 ani. E o echipă foarte bună, stilul lor nordic este mereu pe viteză, pe contraatacuri și consideră că trebuie să avem o apărare și o repliere foarte bună pentru a putea controla jocul. 

- Cine crezi că e cea mai periculoasă jucătoare de la Vipers? 
- Sunt atâtea încât le-aș enumera pe toate. Cel puțin primele 7 (n.r. - titularele) toată lumea le cunoaște. Sunt jucătoare foarte valoroase cu performanțe imense  care joacă bine împreună. Va fi un meci foarte greu.

- Cum te pregătești tu ca portar înainte de un meci așa important?
- Analizez video, iar în antrenamente ne dorim să punem la punct modul în care pregătim jocul și să ne pregătim pentru aruncările jucătoarelor, iar împreună cu apărarea să avem o colaborare bună.

- Îți studiezi adversarele, modul în care acestea aruncă la poartă? 
- Da, așa este. Dar sunt mai mulți factori care influențează o evoluție. Nu pot să zic că mă iau numai după partea asta tactică. 

Denisa Șandru: „Atmosfera este intimidată pentru orice adversar”

- Sala va fi din nou plină, se anunță o atmosferă fantastică...
- Cu siguranță. Deja de mult timp se vorbește de acest meci. După cum știți s-au vândut biletele într-un timp record și ca de fiecare dată când am jucat în Polivalentă și în Liga Campionilor, fanii ne-au fost alături și au creat o atmosferă incendiară.

 - Vă bazați pe faptul că Vipers va fi intimidată de atmosfera făcută de rapidiști? 
- Da, pentru fiecare adversar este intimidant. Și ele au declarat că atmosfera din Polivalentă este una cum nu prea mai găsești în altă parte și cu siguranță va pune o presiune asupra adversarelor. 

- Ce promisiune le faci fanilor înainte de meci?
- Că vom da totul pe teren și vom lupta să le facem o bucurie și să le răsplătim susținerea.

 - Tabieturi ai înainte de meciurile importante sau superstiții?
- Nu, nu am. Pur și simplu încerc să mă concentrez pe ce am de făcut la ora meciului. Nimic special, ca la fiecare meci încerc să fiu pregătită 100%. Nici colegele nu au superstiții.

Citește și alte știri despre handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.