Liga 1

U Cluj - FC Voluntari 2-3. Lovitură de teatru în prelungiri, în „thriller-ul” cu 5 goluri de pe Cluj Arena: victorie vitală în lupta din subsol

Bucuria „șepcilor roșii”, după golul secund / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Cluj

Articol de Remus Dinu  —  luni, 01 mai 2023

FC Voluntari a dat lovitura în prelungiri în „thriller-ul” cu Universitatea Cluj (3-2), un succes vital al trupei lui Liviu Ciobotariu în lupta pentru evitarea retrogradării. 

Cu om în minus din minutul 17, „șepcile roșii” reveniseră de la 0-1, doar că finalul a fost de infarct: ilfovenii au înscris de două ori în ultimele minute și au plecat din Ardeal cu toate punctele. Un 2-3 de poveste care îi dă coșmaruri lui Neluțu Sabău pe final de sezon, în timp ce băieții lui Ciobi sunt aproape salvați!

Ce înlănțuire dramatică de evenimente a avut confruntarea de pe Cluj Arena! Gazdele au rămas în „10” din minutul 17, iar soarta partidei părea compromisă pentru „U” în acel moment. Imediat, reușita lui Sigurjonsson a venit mănușă pentru Voluntari, iar puținii fani prezenți pe stadion au amuțit. 

Doar că superioritatea numerică și golul înscris mai rău i-au încurcat pe ilfoveni, care au cedat inexplcabil inițiativa. Conștientă că nu mai are ce pierde, Clujul a fost „all-in” și a înscris la cele mai periculoase acțiuni ale reprizei, prin Remacle și Thiam. ”U” a intrat astfel în avantaj la cabine, un scenariu ce părea improbabil după eliminarea lui Ilie.

În 10 oameni, Universitatea a rezistat la conducere până în minutul 87, când Florea a restabilit norocos egalitatea. N-a fost finalul „thriller-ului”: același Florea a mai înscris o dată în prelungiri și a stabilit scorul final într-unul dintre cele mai dramatice meciuri ale sezonului. 

FINAL » Universitatea Cluj - FC Voluntari 2-3

  • Au marcat: Remacle '23, Thiam '41 / Sigurjonsson '18, Florea '87, '90+2
  • Vezi AICI cele mai interesante statistici!
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • Florin Ilie, fundașul gazdelor, a văzut „roșu” direct în minutul 17, pentru un fault comis din postura de ultim apărărtor. La faza imediat următare, Sigurjonsson a înscris din lovitura liberă rezultată în urma eliminării.
  • Cu om în minus, clujenii lui Sabău au izbutit o revenire de senzație și au întors tabela până în pauză, goluri Remacle și Thiam.
  • Doar că finalul a fost în zodia oaspeților. Daniel Florea a reușit o „dublă” de efect în decurs de cinci minute și a tranșat partida în favoarea ilfovenilor. 
  • 3.500 de suporteri au asistat la partida de pe Cluj Arena, estimare neoficială. 

Universitatea Cluj - FC Voluntari, echipe de start

U Cluj: Gorcea - Oancea, Martic, Fl. Ilie, Goranov - Bic, Simion, Remacle, Nistor - Thaim, Tescan 
Rezerve: Iliev, Miron, Pițian, Pires, I. Filip, Ze Gomes, Bălan, Stoica, Hofman
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău 
 

FC Voluntari: M. Popa - Ricardinho, Paz, Matricardi - M. Lopes, Rață, Tavares, Sigurjonsson, Aliji - D. Florea, Damașcan 
Rezerve: Collado, Răduț, Al. Vlad, Meleke, C. Costin, Andreș, Voican, Dumiter, Meleke
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș) / A1: George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) / A2: Romică Bîrdeș (Pitești) / Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan (Arad) / Arbitru AVAR: Ferencz Tunyogi (Zalău) / R1: Mircea Ardelean (Arad) / Observator arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare)

VIDEO Cum s-a decis Ioan Ovidiu Sabău să revină în antrenorat: „Am refuzat în primă fază! Dacă nu era asta, nu veneam”

>

Citește și alte știri din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.